x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţia Antidrog Americană a "cadorisit" autorităţile din România cu 400.000 de dolari

Agenţia Antidrog Americană a "cadorisit" autorităţile din România cu 400.000 de dolari

11 Oct 2012   •   18:25
Agenţia Antidrog Americană a "cadorisit" autorităţile din România cu 400.000 de dolari

Agenţia Antidrog Americană a acordat Structurii Antidrog a Poliţiei Române 300.000 de dolari şi alţi 100.000 de dolari Oficiului Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni din Ministerul Justiţiei, sume rezultate din confiscarea unor averi ilicite.

Banii provin de la o grupare de traficanţi de droguri, cunoscută sub numele de Fanchini, iar poliţiştii români au colaborat cu autorităţile americane pentru destructurarea acestei organizaţii.

"Ne aflăm astăzi aici pentru a lăuda excelenţa cooperare avută cu colegii români în anchetarea organizaţiei de traficanţi de droguri Fanchini. Dorim să recunoaştem sprijinul vital acordat de Poliţia Română în acest caz", a declarat joi ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, la conferinţa de presă desfăşurată la IGPR.

Potrivit acestuia, colaborarea Poliţiei Române a fost vitală în destructurarea acestei grupări.

"Grupul infracţional îşi desfăşura activitatea nu doar în România şi Europa de Est, ci şi în America de Sud, Statele Unite ale Americii şi Europa de Vest. Fără cooperarea Poliţiei Române, grupul ar fi funcţionat şi astăzi", a spus Gitenstein.

El s-a arătat bucuros că poate recunoaşte curajul şi profesionalismul poliţiştilor români şi a spus că România a făcut paşi considerabili în domeniul confiscării bunurilor provenite din infracţiuni.

La rândul său, şeful IGPR, Petre Tobă, a precizat că banii primiţi de la DEA vor fi folosiţi pentru creşterea mobilităţii structurilor antidrog.

"Contribuţia colegilor din România a fost în identificarea tuturor membrilor ce au participat la această activitate ilegală pe teritoriul României şi totodată la confiscarea mai multor bunuri deţinute ilegal de către aceştia. Au fost 15 cetăţeni care la finalul anchetei au fost condamnaţi în România", a declarat şeful Poliţiei Române.

El a menţionat că de-a lungul timpului colaborarea cu autorităţile din SUA a fost extrem de fructuoasă şi a condus la rezolvarea a zeci de cazuri complexe.

×