x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agenţiile oferă reducere de 10% pentru rezervările făcute la Târgul de turism

Agenţiile oferă reducere de 10% pentru rezervările făcute la Târgul de turism

de Elena Stan    |    23 Oct 2008   •   00:00

Românii care încă nu şi-au făcut rezervare pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă o pot face la Târgul de turism desfăşurat zilele acestea la Romexpo.



Majoritatea agenţiilor de turism oferă reduceri de circa 10% pentru pachetele vândute pe perioada târgului, respectiv 22-25 octombrie, sau până la 30 noiembrie. Reducerea se face în funcţie de mai mulţi factori, dintre care cei mai importanţi sunt destinaţia şi numărul de persoane pentru care se face rezervarea. "Reducerile pe perioada târgului sunt de 5%-10%, însă depinde de mai mulţi factori. Oferim reducere pentru grupuri mai mari", ne-a declarat Mădălina Sloter, executiv manager la Cocktail Holidays. Mai mult, agenţiile oferă reducere de circa 12% pentru rezervările făcute pe perioada târgului pentru vacanţa de vară. "Noi avem şi catalogul pentru vacanţa de vară şi oferim reducere 12% pentru cei care fac rezervarea acum", ne-a explicat Iuliana Nemţeanu, reprezentant al agenţiei J’info Tours.

SCUMPIRI
Tarifele practicate de agenţiile de turism prezente la târg sunt cu circa 5%-10% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut. "Pachetele turistice din oferta noastră sunt mai scumpe cu maxim 10% faţă de anul trecut, însă avem deja 20% din locuri vândute", Iuliana Nemţeanu. Şi persoanele care vor să meargă de Crăciun sau Revelion în Malta vor plăti cu circa 7%-10% mai mult faţă de anul trecut. "Preţurile sunt puţin mai mari faţă de anul trecut, însă cererea din partea românilor pentru această destinaţie caldă este din ce în ce mai mare şi pentru perioada Sărbătorilor de iarnă", ne-a declarat Mark Neville, directorul Malta Travel.

DESTINAŢII NOI
În ofertele prezentate de agenţii la târg găsim şi destinaţii noi pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, cum ar fi Thailanda sau Rio. "Petrecerea Sărbătorilor de iarnă la Rio este un vis. Acolo petrecerea este continuă. Thailnada şi Rio sunt destinaţii unde trebuie să ieşi din hotel, să petreci pe plajă, nu ca în alte părţi unde dacă ieşi din hotel nu poţi face nimic. Pentru Thailanda noi nu mai avem locuri, iar pentru Rio mai sunt câteva", ne-a declarat Mădălina Sloter. Preţul unei sejur de nouă nopţi în Thailanda este de 3.325 de euro de persoană, cu cazare la hotel de 5 stele. Preţul include transportul, cazarea cu mic dejun inclus, transferurile de la aeroport la hotel. Pentru un sejur la Rio vom plăti 3.195- 3.500 de euro de persoană, în funcţie de hotelul unde se face cazarea. Tariful include biletul de avion, cazarea cu mic dejun inclus, transferurile de la aeroport la hotel. "Un prânz copios la un restaurant de 4 stele în Rio costă 25 de doalri, iar la restaurantele specifice locului, denumite giurascaria, se plăteşte 10 sau 15 dolari şi mănânci cât ai nevoie", ne-a declarat Carla Enea, consultant besttourism.ro.

Foarte bine merg anul acesta şi destinaţiile de lux. Preţul pentru o vacanţă în Dubai de Crăciun sau Revelion porneşte de la 1.600 de euro de persoană, şi poate ajunge până la peste 2.000 de euro de persoană. Ariful include biletul de avion, cazare 9 nopţi la hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, transferurile de la aeroport la hotel, precum şi asistenţă turistică. Tariful nu include cina festivă de Revelion care costă 125-135 de euro de persoană şi 85 de euro pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5- 11 ani.

SÂRBÂTORI PE PÂRTIE
Pentru persoanele amatoare ale sporturilor de iarnă Austria, Elveţia, Italia şi Slovacia reprezintă destinaţiile cele mai importante pentru sezonul rece. Preţurile pachetelelor turistice pentru Autria încep de la 238 de euro de persoană. Tariful include cazarea 7 nopţi la pensiune de două stele, cu mic dejun inclus. În Elveţia preţurile încep de la 532 de euro de persoană pentru 7 nopţi cazare cu regim de demipensiune la hotel de trei stele. Un pachet ce include 8 nopţi cazare cu mic dejun inclus la pensiune de două stele în Italia costă de la 266 de euro de persoană. Pentru Slovacia vom plăti de la 462 de euro de persoană pentru şapte nopţi cazare cu demipensiune la hotel de trei stele.

DESTINAŢII INTERNE
Pentru petrecerea Crăciunului la Sinaia trebuie să plătim 1.560 de lei pentru cazare patru nopţi cu mic dejun inclus, la hotel Roberto de trei stele. Tariful include masa festivă tradiţională de Crăciun, accesul la saună şi la fitness. Pentru petrecerea Revelionului la acelaşi hotel trebuie să plătim 3.239 de lei de persoană, însă cazarea se face cinci nopţi. Pentru un sejur la Eden, compex de trei stele din Predeal, tariful pentru Crăciun este de 1.090 de lei pentru două persoane, cu cazare trei nopţi şi 2.990 de lei pentru două persoane pentru petrecerea revelionului. Pentru un sejur de cinci nopţi la Bran, în perioada Crăciunului vom plăti 800 de lei de persoană, iar pentru Revelion tariful ajunge la 1.300 de lei. Petrecerea Crăciunului la hotelul Best Western Bucovina de patru stele costă de la 265 de euro de persoană. Tariful include cazarea patru nopţi cu mic dejun inclus, şi masa festivă tradiţională. Pentru Revelion, cazarea la acelaşi hotel costă 449 de euro de persoană.

×