x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AISS: Violenţele nu sunt ale fanilor stelişti

AISS: Violenţele nu sunt ale fanilor stelişti

18 Ian 2012   •   21:00

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti critica declaratiile defaimatoare si nesustinute ale finantatorului FC Steaua, Gigi Becali, si a precizat ca violentele din Piata Universitatii din 14 si 15 ianuarie nu sunt ale suporterilor 'ros-albastri', ci ale romanilor exasperati de Guvern.

'Dorim sa atragem atentia mass-media asupra divagatiilor domnului Be­cali si ca de-a lungul timpului a de­monstrat ca nu este o persoana de in­credere, realizand afirmatii nefondate care sunt preluate apoi fara veri­fi­care. Acesta a declarat, cu ocazia protestelor desfasurate in capitala tarii in ultimele zile, ca suporterii ste­listi care participa la meciurile de fotbal ale echipei Steaua Bucuresti la peluza a II-a a Stadionului Ghencea (Peluza Sud) sunt platiti sa racoleze oameni si ca sunt condusi de Gene­ralul Zisu', a anuntat, intr-un comunicat, AISS.

Potrivit AISS, suporterii Stelei sunt apolitici care actioneaza conform propriilor interese si nu conform unor interese ale unor terte persoane sau pentru a se bucura de beneficii financiare, dupa cum cum a insinuat Gigi Becali.
Dupa ce Gigi Becali a afirmat ca poate dezvalui numele suporterilor stelisti care au aruncat cu pietre in Pia­ta Universitatii, AISS ii cere acestuia sa faca acest lucru. 'George Be­cali a declarat ca poate spune cine a fost si cine a dat cu pietre. Acesta este in­vitat sa prezinte public dovezile pe care le detine pentru a sustine aceasta in­formatie. O alta afirmatie la fel de neavenita a fost ca suporterii au venit sa dea cu pietre si nu sa ceara ceva. Vio­lentele petrecute in Piata Universitatii in datele de 14 si 15 ianuarie 2012 nu sunt responsabilitatea suporterilor stelisti, ci a romanilor adusi la exasperare de actualul Guvern', sustine AISS.

Gigi Becali a declarat, luni, ca su­por­terii 'ros-albastri' care au partici­pat la incidentele de duminica din centrul Bucurestiului sunt din fac­tiu­nile de la Peluza Sud, iar acestia sunt manipulati de generalul Catalin Zisu, cu care se afla in conflict de mai multi ani. 'Nu e vorba de suporterii Ste­lei, pentru mine suporterii Stelei sunt cei de la «nord». Acolo au fost doar cei din «sud», pe care ii am in baza de date si sunt comandati de ge­neralul Zisu. Nu stiu ce forte oculte de­serveste Zisu. Toti aia de la Sud sunt din familii bune, ii recunosti imediat, ei isi spun «trupa neagra», au ha­norace si caciuli negre. Din cauza unor derbedei se duce tara inapoi. åstia trebuie inchisi la puscarie. åstia au plecat direct de la gala lui Rota­riu cu rucsace pline cu pietre. Oamenii erau pregatiti, manipulati de oameni, iar unul dintre acestia este generalul Zisu', a spus Becali. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: observator