x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ajutoare umanitare de urgenţă de peste 375.000 lei pentru familii afectate de inundaţii sau de incendii

Ajutoare umanitare de urgenţă de peste 375.000 lei pentru familii afectate de inundaţii sau de incendii

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   14:45
Ajutoare umanitare de urgenţă de peste 375.000 lei pentru familii afectate de inundaţii sau de incendii

Guvernul a aprobat, joi, acordarea unor ajutoare de urgenţă, în valoare de aproximativ 375.000 lei, pentru mai multe familii ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţii sau de incendii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

"Pentru mai multe familii ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţii sau de incendiu, Guvernul a hotărât astăzi acordarea unor ajutoare de urgenţă din rezervele de stat, ajutoare care constau în materiale de construcţii, combustibil, apă şi produse alimentare. Mai precis, aceste ajutoare vor ajunge la oameni din judeţul Arad, afectaţi de fenomenele hidro-meteorologice periculoase din 25 iunie, la locuitorii din localitatea Câmpeni, judeţul Alba, care a fost afectată de inundaţiile din 4 iulie. De asemenea, vor ajunge la cetăţeni din localitatea Greceşti, judeţul Dolj, care a fost afectată de inundaţiile tot din luna iulie, precum şi la cei din Blăjani şi Buda, din judeţul Buzău, ale căror gospodării au fost afectate de incendiile din luna august", a precizat Constantin, după şedinţa de Guvern.

El a mai spus că distribuirea acestor ajutoare se va face de către Comitetele judeţene sau locale pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate, vor fi scoase din rezervele de stat unele cantităţi de produse şi vor fi acordate ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidro-meteorologice şi incendii produse în localităţile Câmpeni, judeţul Alba, Brazii, judeţul Arad, Greceşti, judeţul Dolj, Blăjani şi Buda, judeţul Buzău.

Actul normativ prevede că valoarea acestor ajutoare umanitare de urgenţă este de 375.326 lei exclusiv TVA.

×