x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AKH: Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte

AKH: Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte

28 Feb 2011   •   18:02
AKH: Starea de sănătate a lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

154125-20100421135846007.jpgTeo urmează programul de recuperare după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă joi, care a urmărit controlul necrozei pancreatice şi a infecţiei intra-abdominală.

 

În ultimul comunicat al clinicii vieneze AKH, referitor la starea de sănătate a parlamentarului român, dat publicităţii luni, şeful echipei medicale care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant afirmă că se fac “progrese zilnice”.

 

“Funcţiile organelor sunt stabile, iar starea pacientei se îmbunătăţeşte constant”, a declarat Gnant, şeful Departamentului chirurgie de la Spitalul AKH, potrivit Mediafax.

 

La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirmă că următorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea funcţiei respiratorii proprii şi deconectarea de la aparatele cu ajutorul cărora Teo Trandafir respiră momentan. Spiss crede că se va ajunge în această fază “în următoarea săptămână”.

Clinica AKH anunţa la începutul lunii că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi ar putea reveni curând în România. Ulterior, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Teo Trandafir a ajuns la clinica AKH din Viena, cu un avion privat, în 11 ianuarie, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie. Echipa medicală austrică a optat iniţial pentru tratament, nu pentru intervenţie chirurgicală.

 

×
Subiecte în articol: teo trandafir