x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Al treilea val de COVID-19, în Europa. Ce măsuri pregătesc țările europene

Al treilea val de COVID-19, în Europa. Ce măsuri pregătesc țările europene

28 Feb 2021   •   10:07
Al treilea val de COVID-19, în Europa. Ce măsuri pregătesc țările europene
Sursa foto: Hepta

Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 este din nou în creştere, la nivel global, iar mai multe ţări europene se pregătesc pentru al treilea val al pandemiei. Cehia revine la lockdown, iar Franţa se pregăteşte de o decizie similară.

Ultimele cifre raportate la nivel mondial arată o creştere a numărului de îmbolnăviri COVID-19. Joi au fost înregistrate peste 427.000 de cazuri noi în lume, cu 25% mai multe faţă de ziua precedentă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Iar trendul crescător pare să se păstreze inclusiv în România, unde sâmbătă au fost raportate peste 3.400 de noi cazuri.

În ceea ce priveşte Europa, sunt mai multe ţări care se confruntă cu o creştere serioasă a numărului de cazuri. Mai mult, în unele state, autorităţie se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mai contagioase.

Cehia, spre exemplu, a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidenţă din lume, creştere accelerată de tulpina britanică. Bilanţul zilnic a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienţilor în stare gravă este la niveluri record. Tocmai de aceea, cehii vor intra într-un nou lockdown.

Polonia şi Slovacia sunt şi ele pe listă. În Polonia, numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% din cazurile raportate sunt provocate de varianta britanică a coronavirusului.

O creştere alarmantă a numărului de noi cazuri COVID-19 se înregistrează şi în Franţa. Din 6 martie, francezii ar putea reveni şi ei la un lockdown total.

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19