x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alarmă cu bombă la Ambasada României din Canada

Alarmă cu bombă la Ambasada României din Canada

31 Dec 2012   •   19:05

MAE precizează că la Ambasada României în Canada s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă, la ora locală 00.23. După ce au fost contactate autorităţile competente canadiene, echipele de intervenţie au efectuat demersurile necesare şi s-a constatat că nu există niciun indiciu sau pericol de atac terorist.

"Astăzi, 31 decembrie 2012, ora 00.23 ora locală, la Ambasada României în Canada s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, nespecificând în mod expres Ambasada României drept ţintă. Ca urmare, şeful şi personalul misiunii au luat imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente canadiene.

După asigurarea protecţiei suplimentare a personalului ambasadei, s-au efectuat demersurile necesare de către echipele profesioniste de intervenţie şi s-a constatat că nu există niciun fel de indiciu sau pericol de atac/ameninţare teroristă. Şeful echipajului Poliţiei Federale canadiene şi al echipei antiteroriste au confirmat siguranţa ambasadei şi a personalului, în opinia lor apelul respectiv fiind o «alarmă falsă»", menţionează MAE.

MAE precizează că, în prezent, întreg personalul misiunii şi sediul Ambasadei sunt în afara oricărui pericol.

×
Subiecte în articol: alarma cu bomba