x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alba: Un bărbat şi-a ascuns economiile într-o cizmă. Soţia a aruncat-o la gunoi!

Alba: Un bărbat şi-a ascuns economiile într-o cizmă. Soţia a aruncat-o la gunoi!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Ian 2010   •   00:00

Vă mai amintiţi de "Good Bye Lenin!", tragicomedia nebună, turnată în 2003? Ei bine, fără a benefecia de actori profesionişti, o familie de români a realizat, fără să vrea, un remake al filmului produs de Wolfgang Becker.



Probabil, românii - actori fără voie, nici nu vor fi văzut scena în care banii strânşi pentru cumpărarea Trabantului ajung în maşina gunoierilor, iar Alex şi Christiane încep aventura vieţii după ce tovarăşa Kerner le aprobase cumpărarea mult visatei maşini... Peste ani, tot într-o ţară ex-comunistă, în Ardealul românesc, capul unei familii se considera un tip împlinit, isteţ chiar.  Făcuse economii de 40 de mii de euro şi, başca, reuşise să le şi ascundă de ochiul vigilent al nevestei... în cizma veche a acesteia!

Cum nevasta habar nu avea că în cizmele ei scorojite se ascunde o adevărată comoară, într-o zi în care soţul era plecat din localitate, şi-a zis că cel mai bun mod de a-şi omorî singurătatea este o curăţenie generală. De puricatul consoartei nu au scăpat, fireşte, nici încălţările rupte şi aruncate în debara! Totul s-a întâmplat în ajunul Crăciunului. Ghinionul familiei în cauză a însemnat norocul alteia, o femeie de 54 de ani, care a găsit cizma la ghena de gunoi. Şi-a zis că Moş Nicolae i-a pus mâna în cap... Cu "lozul picat din cer", chiar în ziua de Crăciun, fericita femeie a reuşit să-şi cumpere o casă într-un sat din judeţul Alba. Când poliţiştii au rezolvat misterul cizmei aruncate la ghena de gunoi, aceasta mai avea în buzunare doar 11 mii de euro, alte 22 de mii fiind cheltuite pentru achiziţionarea imobilului. Într-un final, poliţiştii au recuperat de la cel care a înstrăinat imobilul doar 19 mii de euro, bani care au fost returnaţi păgubaşului. Cu toate acestea, paguba produsă de involuntar de nevastă se ridică la 10 mii de euro, bani pe care "organele" nu au reuşit încă să îi recupereze. Dar ce mai contează acum suma în cauză? Pentru ardelenii noştri important pare să fie aruncatul secretelor la gunoi şi regăsirea valorilor familiei. Sau, mai ştii ce zice omul căruia tocmai i-a fost distrusă ascunzătoarea perfectă? Un singur lucru este clar. Fericită, preţ de câteva zile, doamna de 54 de ani are de dat socoteală poliţiei. Pentru ce? Pentru însuşirea de bunuri găsite, susţine...organul!




×
Subiecte în articol: observator