x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegeri la Baru

Alegeri la Baru

de Monalise Hihn    |    16 Ian 2011   •   14:21

Mai mult de jumătate dintre alegătorii cu drept de vot din comuna hunedoreană Baru şi-au exprimat opţiunea, duminică, până la ora 14.00, la alegerile parţiale pentru funcţia de primar, înregistrându-se o prezenţă la vot de 51,12 la sută. Un număr de 1.182 de alegători, din cei aproape 2.300 cu drept de vot, din comuna Baru şi-au exprimat opţiunea până duminică, la ora 14.00, la alegerile parţiale pentru funcţia de primar.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Baru, Corina Dorina Gîrz, 520 dintre cei 1.182 de alegători s-au prezentat la urne în satul reşedinţă de comună, iar restul în celelalte trei secţii de votare din Petros, Livadea şi Valea Lupului. "Până la ora 14.00, au votat mai mult de jumătate dintre alegătorii înscrişi pe liste. Prezenţa la vot până la această oră este de 51,12 la sută şi ne aşteptăm să crească mult până la ora 18.00, când va fi următoarea raportare", a afirmat Corina Dorina Gîrz.

Potrivit acesteia, până la ora 14.00 nu s-au înregistrat contestaţii sau incidente în secţiile de votare.

În jur de 2.300 de alegători din comuna Baru, din judeţul Hunedoara, sunt aşteptaţi astăzi, 16 ianuarie, la urne să îşi desemneze primarul. Alegerile au loc după ce fostul primar, Daniel Răducanu, membru al PNL, a demisionat din funcţie în luna noiembrie, anul trecut, ca să poată candida din partea PDL la scrutinul pentru Camera Deputaţilor. Pentru alegerea primarului au fost organizate patru secţii de votare în satele aparţinătoare comunei Baru. În cursa electorală s-au înscris patru candidaţi reprezentând PDL, PNL, PNG-CD şi UNPR. Secţiile de votare sunt deschise între orele 7 şi 21. Printre candidaţi se numără din nou Daniel Răducanu, care a pierdut alegerile pentru deputăţie şi vrea să devină iar primar. Acum, el este consilier al ministrului Elena Udrea. Campania electorală a fost umbrită de un scandal fără precedent în România. Un grup de minori a scandat lozinci în favoarea lui Răducanu şi a purtat pancarte cu chipul acestuia. Manifestaţia era ilegală, deoarece în acelaşi timp şi în acelaşi loc se desfăşura o întrunire electorală a PNL. Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului, Inspectoratul Şcolar şi cel al Jandarmeriei au deschis anchete paralele cu privire la acest incident. Dacă se va dovedi că minorii au fost folosiţi, părinţii acestora riscă amenzi usturătoare. Inspectorul general al ISJ Hunedoara, Alexandru Lăutaru (PDL), a declarat că rezultatele anchetei instituţiei pe care o conduce vor fi făcute publice în data de 17 ianuarie. El a spus că minorii care au participat la contramanifestaţia electorală au fost identificaţi şi că ei au fost însoţiţi de părinţi.

×