x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 67% dintre români susțin comasarea alegerilor

67% dintre români susțin comasarea alegerilor

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2023   •   00:00
67% dintre români susțin comasarea alegerilor

67% dintre români susțin comasarea alegerilor locale și generale, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentate de surse liberale.

Potrivit surselor, liberalii justifică propunerea privind comasarea alegerilor prin „contextul regional complicat, reducerea cheltuielilor și sondajele interne”. Sondajele arată că 67% dintre cetățeni susțin comasarea, în timp ce 30% nu vor această variantă, arată sondajul utilizat de liberali.

De asemenea, 64% dintre cetățeni nu consideră că vor avea dificultăți la urne ca urmare a numărului mare de buletine de vot în cazul unor alegeri comasate, în timp ce 32% consideră că ar putea avea dificultăți, mai arată sondajul. Într-o alta cercetare, cifra celor care spun că nu ar fi încurcați de șase buletine de vot se ridica chiar la 70%, precizează sursele liberale.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat joi că specialiștii partidului analizează elementele de legalitate privind reducerea numărului de alegeri din 2024.

„Este o propunere pe care am discutat-o în ședința de azi și am decis ca la nivelul specialiștilor din partid să se analizele elementele clare de legalitate... Propunerea o vom discuta în coaliție... există mai multe posibilități, mai multe scenarii, fiecare va fi analizat, cel mai ușor de implementat va fi ales”, a explicat Nicolae Ciucă.

Declarația a fost făcută la finalul ședinței Biroului Permanent al PNL.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alegeri sondaj