x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ de vipere în Vulcan! Autorităţile au atenţionat spitalele să fie pregătite cu doze de vaccin antiviperin

ALERTĂ de vipere în Vulcan! Autorităţile au atenţionat spitalele să fie pregătite cu doze de vaccin antiviperin

03 Sep 2013   •   16:32
ALERTĂ de vipere în Vulcan! Autorităţile au atenţionat spitalele să fie pregătite cu doze de vaccin antiviperin

Primăria municipiului Vulcan din Valea Jiului a luat măsuri de alertare a populaţiei privind apariţia viperelor în zona localităţii după ce un bărbat a prins o astfel de reptilă într-o grădină situată în zona stadionului, fapt fără precedent.

Autorităţile locale au fost informate despre acest incident de unii localnici şi au luat mai multe măsuri de prevenire a populaţiei. Incidentul a fost anunţat pe pagina de internet şi pe cea de Facebook ale Primăriei Vulcan, iar în oraş au fost amplasate mai multe afişe pentru localnici.

"Am dat mai multe anunţuri prin care semnalăm prezenţa viperelor în zona aceea. Vom încerca să găsim o soluţie împreună cu specialiştii de la Ocolul silvic. De asemenea, am anunţat spitalele din Lupeni şi Petroşani pentru a fi pregătite cu doze de vaccin antiviperin", a spus viceprimarul municipiului Vulcan, Cristina Merişanu, potrivit Agerpres.

Oamenii spun că se tem pentru ei şi copiii lor, mai ales că zona în care fost întâlnită şi capturată vipera este una frecventată de localnicii care merg pe un deal din apropiere, la iarbă verde.

"Vipera a fost prinsă de un vecin căruia nu-i este frică de şerpi. Vecinul meu intenţiona să taie un lăstar de salcâm, când vipera a sărit la el. A reuşit să se ferească şi apoi a prins-o de coadă. Am măsurat-o şi are peste 45 de centimetri. Ne temem, în special pentru copii, deoarece ei mai merg pe un deal din apropiere, unde se joacă", a declarat marţi, pentru AGERPRES, Gheorghe Morar, unul dintre martorii oculari ai evenimentului.

În alţi ani, prezenţa viperelor a mai fost semnalată în Defileul Văii Jiului şi în zona Pasului Vâlcan.

×
Subiecte în articol: vipere vulcan hunedoara vaccin antiviperin