x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ - ESTE OFICIAL, RAR nu va mai elibera cărți de identitate pentru mașinile grupului Volkswagen

ALERTĂ - ESTE OFICIAL, RAR nu va mai elibera cărți de identitate pentru mașinile grupului Volkswagen

01 Oct 2015   •   14:06
ALERTĂ - ESTE OFICIAL, RAR nu va mai elibera cărți de identitate pentru mașinile grupului Volkswagen

Grupul mixt de lucru format din Registrul Auto Român, Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului au stabilit strategia pe care o vor aborda în privința mașinilor gruplui Volkwagen.

Au fost eliberate în ultimul timp 105.000 de cârți de identitate pentru autovehicule ale Volkwagen, atât noi cât și second hand.

Autoritățile au decis să nu vor mai fi eliberate cărți de identitate pentru mașinile grupului Volkswagen până la reglementarea problemei. Această măsură se aplică mașinilor Volkswagen, Audi si Seat cu motoare Diesel, Euro 5.

Măsura se aplică numai în cazul mașinilor neînscrise în circulație.

Cei care au cumpărat deja astfel de mașini nu vor plăti încă odată taxa de mediu. Paguba creată va fi recuperată de statul român direct de la grupul Volkswagen.

Volkswagen nu va mai putea să-și vândă cele 300 de mașini pe care le are pe stoc în România.

'Pentru a elimina presupunerile privind numărul de astfel de autovehicule ce au fost înmatriculate în România, au fost eliberate cărţi de identitate pentru un număr de 105.000 autovehicule, din care 56.000 noi la data înmatriculării şi 49.000 aveau statut de vehicul utilizat, adică second hand. De asemenea, se află pe stoc, nevândute, la dealerii Volkswagen, un număr de circa 300 autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate cărţi de identitate până la rezolvarea problemelor. Aceste autovehicule nu vor mai putea fi vândute', a spus ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparţin Volkswagen.

×