x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ în Teleorman după ce au apărut 12 noi cazuri de RUJEOLĂ

ALERTĂ în Teleorman după ce au apărut 12 noi cazuri de RUJEOLĂ

14 Ian 2019   •   14:07
ALERTĂ în Teleorman după ce au apărut 12 noi cazuri de RUJEOLĂ

Douăsprezece cazuri de rujeolă au fost confirmate, în judeţul Teleorman, în ultima săptămână, printre pacienţi numărându-se atât copii, cât şi persoane adulte.
Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, cele mai multe cazuri sunt reprezentate de copii nevaccinaţi.
"Din cele 12 cazuri confirmate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, şase sunt copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 luni. Aceştia nu apucaseră să fie vaccinaţi pentru că prima doză se administrează la vârsta de 9 luni. Avem şi un copil de 1 an care a contractat virusul. Mama acestuia a dat declaraţie medicului de familie că refuză vaccinarea copilului. Celelalte cinci persoane sunt trecute de 30 de ani, adică au fost vaccinate acum mai bine de 30 de ani", a declarat pentru AGERPRES Mioara Comana.
Aceasta a explicat că rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii - de la simple otite, faringită, conjunctivită până la grave pneumonii, encefalită, insuficienţă hepatică sau chiar deces.
Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unu din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Cea mai eficientă metodă de prevenire a acestei boli este vaccinul.
Unii părinţi refuză să administreze copiilor acest vaccin din cauza unor controverse apărute în ultimii ani, în mediul public existând discuţii referitoare la o presupusă legătură între vaccinul antirujeolic şi autism sau boli intestinale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rujeolă teleorman