x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă în vămi din cauza unei bacterii: Flori olandeze blocate la graniţa României

Alertă în vămi din cauza unei bacterii: Flori olandeze blocate la graniţa României

17 Sep 2011   •   09:56
Alertă în vămi din cauza unei bacterii: Flori olandeze blocate la graniţa României

Toate transporturile de seminte si flori din Olanda sunt verificate, astazi, in toate vamile din tara, in contextul in care exista suspiciuni ca acestea ar fi purtatoare de bacterii.

Elena Leaota, director al Agentiei Nationale Fitosanitare, a declarat, pentru Mediafax, ca toate aceste transporturi provenind din Olanda, continand seminte si flori sunt verificate in cadrul unui control de rutina.

Echipe ale Agentiei s-au deplasat in vamile unde se afla aceste transporturi, au prelevat probe, rezultatele urmand sa fie aflate in doua - trei zile. Pana la primirea rezultatelor, transporturile vor fi blocate, a mai spus Leaota.

"Sunt oprite si supuse controlului toate transporturile cu plante provenind din Ungaria si Olanda. Primul asemenea transport a intrat vineri seara, prin PCTF Bors. Rezultatul preliminar, primit in aceasta dimineata ( sambata dimineata - n.r.), a aratat prezenta unei bacterii periculoase pentru sanatate. In prezent se mai fac anumite investigatii, iar rezultatul final va veni luni, cand se vor dispune si masurile. Transportul este in prezent indisponibilizat", a declarat Comisarul sef al Garzii Financiare Bihor, Calin Gal.

La randul sau, purtatorul de cuvant al ANAF, Sabina Zeeres, a spus ca sunt verificate toate tipurile de transporturi si ca ele vor fi indisponibilizate.

×