x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu devastator la spitalul de copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 pacienți au fost evacuați. Copiii au fost mutați la „Marie Curie"

Incendiu devastator la spitalul de copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 pacienți au fost evacuați. Copiii au fost mutați la „Marie Curie"

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   23:03
Incendiu devastator la spitalul de copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 pacienți au fost evacuați. Copiii au fost mutați la „Marie Curie"
Sursa foto: Facebook Razvan Manu

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu din București. 110 copii au fost evacuați.

Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajări de fum."În acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital", a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

Spitalul a fost evacuat. 110 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.

Spitalul Robănescu nu are energie electrică în momentul de față.

"Un transformator a luat foc, un transformator din afara spitalului. În 5 minute au fost evacuați toți copiii. Nu a fost nimeni rănit, încă sunt în curte unii. O să vedem unde vor fi duși, dacă au toți loc la Marie Curie", a declarat Managerul centrului Robănescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie a susținut că toți copiii transferați sunt bine și există loc pentru toți

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ministerul Sănătății anunță că în urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții, a transmis Ministerul Sănătății (MS).

Potrivit MS, marți seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora, a mai explicat ministerul.

„Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea directorului medical Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației”, a precizat MS.

Pompierii vor verifica spitalul care a fost afectat de fumul de la incendiul izbucnit în curte. Pagubele vor fi stabilite la finalul interveției pompierilor.

(sursa: Mediafax)

incendiu

 

×