x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă la o rafinărie din Ploieşti: Un incendiu a izbucnit la instalaţia de cocsare

Alertă la o rafinărie din Ploieşti: Un incendiu a izbucnit la instalaţia de cocsare

13 Iul 2011   •   06:28
Alertă la o rafinărie din Ploieşti: Un incendiu a izbucnit la instalaţia de cocsare

Alerta maxima, in aceasta dimineata, la o rafinarie din Ploiesti. Un incendiu izbucnit la o instalatie a pus pe jar pompierii. Zeci de autospeciale de la ISU, SMURD si Ambulanta au ajuns imediat la locul incendiului. Alertati de fumul gros, cativa ploiesteni au sunat la 112.

La o instalatie s-a aprins gudronul lichid, iar flacarile s-au propagat rapid. A fost nevoie de 10.000 de kilograme de azot praf pentru stingerea lor si pentru a impiedica extinderea incendiului la alte instalatii din rafinarie, anunta stiriploiesti.ro.

Specialistii urmeaza sa stabileasca si cauzele izbucnirii indendiului. O prima ipoteza luata in calcul de pompieri este un incident tehnic. Reprezentantii rafinariei nu au stabilit deocamdata valoarea pagubelor.

"La instalatia de cocsare camera 4 s-a produs un incendiu. Am actionat cu 15 echipaje de interventie. Nu au fost afectate instalatiile invecinate si acum zona este securizata", a declarat colonel Nicolae Popescu, sef ISU Prahova.

La aceeasi societate a mai avut loc un asemenea incident. In urma cu un an, izolatia unui CET din incinta rafinariei a luat foc. Si in anul 2002, pompierii au fost nevoiti sa intervina pentru stingerea unui rezervor de benzina care luase foc pe platforma rafinariei.

×