x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ: Spitalele din Capitală sunt pline de copii cu Covid-19

ALERTĂ: Spitalele din Capitală sunt pline de copii cu Covid-19

18 Mar 2021   •   17:23
ALERTĂ: Spitalele din Capitală sunt pline de copii cu Covid-19
Sursa foto: Hepta

În ultima perioadă, tot mai mulţi copii ajung la spital infectaţi cu SARS-CoV-2. În Capitală, de exemplu, Spitalele „Grigore Alexandrescu” și „Victor Gomoiu”, lucrează la capacitate maximă. De la începutul pandemiei, peste 54.000 de copii din toată ţara s-au infectat cu noul coronavirus.

Situația devine îngrijorătiare, mai ales că nu există un vaccin pentru copii. Majoritatea serurilor disponibile pe piaţă, în acest moment, pot fi administrate începând de la vârsta minimă de 16 ani.

În țara noastră sunt 65 de paturi de terapie intensivă pentru copii. Medicii de la Grigore Alexandrescu susțin că nu mai au niciun loc liber pentru copiii bolnavi de COVID, nici în ATI şi nici pe secţie, scrie Antena3.

Situaţia este similară şi la Spitalul Gomoiu, unde paturile de COVID pentru copii, dar şi cele de la ATI sunt pline la acest moment. La Spitalul Marie Curie din Capitală, doar patru locuri mai sunt disponibile la secţia de pediatrie Covid. În prezent opt copii aşteaptă rezultatul testului.

Diana Ionescu, director medical la Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu, spune că situaţia devine din ce în ce mai gravă când vorbim despre copii.

„Sunt copii de la câteva săptămâni, două săptămâni, trei săptămâni până la adolescenţi şi chiar adolescenţi de 17, 18 ani. Deci sunt afectate toate categoriile de copii”, povesteşte doctorul Diana Ionescu.

Medicul atrage atenţia şi la ce simptome trebuie să fie atenţi părinţii pentru a afla din timp dacă este sau nu infectat copilul.

„În primul rând, dacă copilul prezintă semne de infecţie SARS-CoV-2, adică semne respiratorii, digestive foarte importante la copil, gastroenterite, ar trebui anunţat medicul de familie şi copilul să fie testat, fie PCR, fie test antigen”, spune medicul Diana Ionescu.

Spitalele de copii Marie Curie, Grigore Alexandrescu și Victor Gomoiu din București au fost incluse în lista unităților suport Covid, printr-un ordin al ministrului Sănătății publicat în Monitorul Oficial. Peste 50 de paturi pentru copiii infectați cu virusul sunt amenajate în secții speciale ale acestora.

 

×
Subiecte în articol: Covid-19 copii