x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALERTĂ! TRAGEDIA de la Colectiv. Bilanţul a crescut la 45 de morţi

ALERTĂ! TRAGEDIA de la Colectiv. Bilanţul a crescut la 45 de morţi

08 Noi 2015   •   08:31
ALERTĂ! TRAGEDIA de la Colectiv. Bilanţul a crescut la 45 de morţi
Sursa foto: Adrian Manolache

UPDATE  Bilanţul victimelor din clubul ''Colectiv'' se ridică la 45, după ce, duminică seara, un membru al trupei Goodbye to Gravity, rănit în incendiul din 30 octombrie, care se afla într-un avion ce-l transfera la un spital din Elveţia, a decedat, au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale din interiorul Spitalului de Arşi din Capitală.

Potrivit acestora, pacientul a suferit un stop cardio-respirator în avion, el fiind resuscitat de personalul medical timp de 70 de minute.

De altfel, aeronava se reîntorcea în ţară din cauza agravării stării de sănătate a pacientului.

O aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviaţie plecase duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveţia, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul "Colectiv".

"La solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, o aeronavă tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviaţie, special dotată medical pentru transportul aerian al victimelor, a plecat duminică, în jurul orei 16,20, către Zurich, Elveţia, într-o misiune umanitară de urgenţă, pentru transferul unui pacient rănit în incendiul de la clubul "Colectiv", preciza MAI într-un comunicat remis presei.


UPDATE: Un alt rănit în incendiul din clubul ''Colectiv'' a murit sâmbătă seara, în jurul orei 23,00, la Spitalul de Arşi din Capitală, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul medical al instituţiei Cristian Niţescu.

Potrivit acestuia, sâmbătă au murit la Spitalul de Arşi patru răniţi în incendiul de la ''Colectiv''.

Doi răniţi în tragedia de la Colectiv au murit duminică dimineaţă. Cei doi erau la Spitalul Floreasca.

Reporterul Antena 3, Daniela Cărbunaru, a explicat că este vorba despre doi pacienţi, un bărbat şi o femeie.

"Avem confirmate încă două decese. Am vorbit cu profesorul Lascăr, de la spitalul Floreasca şi mi-a confirmat că cetăţeanul turc, operat de o echipă de medici veniţi special din Turcia, a decedat în această dimineaţă, în ciuda eforturilor de a-l salva. De asemenea, este vorba şi de o tânără care a decedat în această dimineaţă. Ambii pacienţi erau în stare critică. În acest moment vorbim despre 43 de persoane decedate." 

Potrivit acestuia, la Spitalul Floreasca mai sunt internaţi doi pacienţi în stare critică, precum şi alţi pacienţi în stare gravă.

Ioan Lascăr a explicat că gravitatea cazurilor este dată în special de arsurile de căi aeriene şi de substanţele toxice inhalate în incendiul din Colectiv.

"La noi, au sosit 56 de răniţi, în noaptea accidentului, am oprit 14, în starea cea mai gravă, restul fiind distribuiţi la celelalte spitale", a mai arătat Lascăr.

În cursul zilei de sâmbătă, nouă persoane rănite în incendiul din Colectiv au decedat, şapte la spitale din Bucureşti, iar două, în Olanda.


×