x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alessandra Stoicescu: "Investeşte în educaţia copiilor tăi, donează 2 euro la 877"

Alessandra Stoicescu: "Investeşte în educaţia copiilor tăi, donează 2 euro la 877"

04 Dec 2011   •   21:00
Alessandra Stoicescu: "Investeşte în educaţia copiilor tăi, donează 2 euro la 877"

Televiziunea de stiri a Grupului Intact se alatura campaniei Fundatiei "Mereu Aproape", "Lasati-ma sa invat", si Antenei 1 si declara ziua de 6 decembrie drept "Ziua Cartilor Deschise". Cu banii stransi in urma acestei initiative, prin donarea de catre telespectatori a 2 euro, trimitand SMS in orice retea la 877, se vor construi centre de alfabetizare si bi­blioteci in zonele din tara in care scolile au fost desfiintate. Pe 6 decembrie, cand este si Sfantul Nicolae, ocrotitorul celor mici, telespectatorii pot urmari, la Antena 3, in cadrul fiecarei emisiuni, cate doua reportaje care vor avea in prim plan copii dotati intelectual, dar care nu au posibilitatea sa mearga la scoala, fie din cauza unei situatii material precare, fie pentru ca unitatile de invatamant se afla la kilometri distanta de satul in care locuiesc.

Campanie nu se va derula doar pe micul ecran. La AFI Palace Cotroceni, va fi organizat, pe 6 decembrie, un stand cu carti, deschis pe tot parcursul zilei. Vedete ale trustului Intact vor explica vizitatorilor scopul acestei campanii si vor citi povesti copiilor: Mircea Badea, Andreea Berecleanu sau Alessandra Stoicescu sunt doar trei dintre vedetele care vor sta de vorba, pe 6 decembrie, cu bucurestenii prezenti in mall.

Cu banii stransi pana in prezent, se vor deschide foarte curand doua astfel de centre. Unul este la Miroslovesti, langa Iasi, unde marti, de "Ziua Cartilor Deschise", va pleca un camion incarcat cu carti. Celalalt este la Dorohoi, in Botosani. Au fost stabilite si sunt in curs de deschidere centre in multe alte locatii.

Romania ocupa un rusinos loc intai, in randul tarilor din Europa de Est, din punct de vedere al numarului de analfabeti: 6% dintre cetateni nu stiu carte, fata de 2% in Bulgaria si 1% in Ungaria. Aceleasi statistici europene arata ca 40% dintre romani citesc prost sau nu stiu sa citeasca. Iar viitorul arata o inrautatire a situatiei. Alessandra Stoicescu, directorul Fundatiei "Mereu Aproape", declarea: "Sa facem un exercitiu de imaginatie, ca sa vedem cam unde va fi Romania peste 10-15 ani, cand viitorul acestei tari, copiii, vor fi in numar din ce in ce mai mare nealfabetizati, cand nu doar 40% vor avea dificultati in a citi, ci 60% sau 80%. Noi am ales sa facem ceva acum si avem nevoie de ajutorul oricarui roman caruia ii pasa".

×
Subiecte în articol: lasati-ma sa invat