x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alessandra Stoicescu: "Marinică nu-mi va purta numele, dar va fi şi copilul meu"

Alessandra Stoicescu: "Marinică nu-mi va purta numele, dar va fi şi copilul meu"

16 Dec 2011   •   14:24
Alessandra Stoicescu: "Marinică nu-mi va purta numele, dar va fi şi copilul meu"

Baietelul care s-a lipit de inima Alessandrei Stoicescu se numeste Marinica Ambrose, imaginea campaniei "Lasati-ma sa invat". Cu ajutorul lui, fundatia Mereu Aproape va deschide, in tara, centre de alfabetizare si biblioteci.

Milioane de romani s-au intrebat cine e copilul care ii sfredeleste cu privirea pe strada, din ziare, de pe internet si de la televizor.
Marinica are trei ani si jumatate, iar fetisoara lui a facut inconjurul Romaniei in campania "Lasati-ma sa invat", initiata de Observator si Fundatia Mereu Aproape, a carei presedinte este Alessandra Stoicescu. Din fotografiile cu zeci si zeci de copii, din intreaga tara, care ar fi putut fi imaginea acestei campanii, Marinica a fost ales pentru privirea lui, care spune povestea a sute de mii de copii pe care saracia ii impiedica sa mearga la scoala.

Baiatul provine dintr-o familie modesta, care locuieste in judetul Vaslui, intr-o cladire parasita. Mai are trei frati, doi baieti si o fata, care merg la scoala si invata foarte bine. Parintii fac tot ce le sta in puteri pentru a le asigura o existenta lipsita de griji: mama este casnica, iar tatal are grija de oile unui om instarit din localitate, care i-a oferit sansa de a-si intretine familia.

Fratii se iubesc intre ei si chiar daca nu traiesc bucuriile unui trai indestulat, tatal copiilor a marturisit echipei de filmare ca nu au nevoie de nimic. "Multumita lui Marinica, a carui privire a impresionat milioane de romani, putem construi in toata tara centre de alfabetizare si biblioteci. Am simtit ca Marinica are el insusi nevoie de ajutor si sunt gata sa fiu langa el. Mi-am promis ca nu voi lasa ca lipsa banilor sa-i curme sperantele si sansele de a invata", spune Alessandra.

"Si sunt fericita pentru ca familia lui Marinica m-a acceptat. Parintii lui sunt niste oameni speciali, au atat de putin si sunt mult mai fericiti decat multi dintre cei care au tot ce-si doresc", a mai spus Alessandra Stoicescu.

De Craciun, Alessandra va merge la familia Ambrose cu brad, beteala, ornamente si bomboane. Vor face, impreuna, bradul de Craciun.

www.lasatimasainvat.ro

×
Subiecte în articol: lasati-ma sa invat alessadra stoicescu