x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecția Sanitară de Stat, control de Urgență la Spitalul din Urziceni, acolo unde o femeie a născut în fața Camerei de Gardă

Inspecția Sanitară de Stat, control de Urgență la Spitalul din Urziceni, acolo unde o femeie a născut în fața Camerei de Gardă

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   13:40
Inspecția Sanitară de Stat, control de Urgență la Spitalul din Urziceni, acolo unde o femeie a născut în fața Camerei de Gardă
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni și va reveni cu detalii. Decizia a fost luată după ce a văzut imaginile îngrozitoare de la Urziceni, acolo unde o femeie a fost nevoită să nască în fața spitalului.

„Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact respectiva situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care vor fi luate”, a spus Alexandru Rafila.

Reacția Ministerului Sănătății

„Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.

În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.

Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare.

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc,” potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

 

În imagini se vede cum femeia a ajuns să nască pe o pătură, pe trotuarul din fața spitalului. Femeia este asistată de

afilaangajații de pe ambulanță, probabil tot ei fiind și cei care au adus-o la spital.

Nu se cunosc motivele pentru care femeia nu a fost primită în spitalul de la Urziceni.

O femeie din Urziceni a născut pe asfalt, în fața maternității. Martorii spun că nu ar fi fost primită în spital

×