x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, despre situația de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: Probe de aliment, la examinare

Rafila, despre situația de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: Probe de aliment, la examinare

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   14:45
Rafila, despre situația de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: Probe de aliment, la examinare
Sursa foto: Lucian Alecu

S-au prelevat probe de alimente, dar și probe de la pacienții cu simptomatologie, care au fost trimise spre examinare, a anunțat ministrul Alexandru Rafila, cu privire la situația înregistrată la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Ministrul Sănătății a spus că spitalul Murgeni are 140 de paturi, care erau ocupate în totalitate.

El spune că, imediat după ce Ministerul Sănătății a fost informat, au fost luate măsuri pentru examinarea și trierea pacienților care aveau simtomaltologie. Ministrul a precizat că, în total, 29 de pacienți au fost transferați la alte trei spitale.

Alexandru Rafila a spus că au fost prelevate probe de aliment de la spital și probe biologice de la pacienții care prezentau simptomatologie, care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Iași. În paralel, DSVSA a desfășurat o activitate de control atât la spital, cât și la mănăstirea de unde proveneau alimentele posibil incriminate.

„Peștele din care s-a gătit mâncarea înțeleg că avea acte de proveniență, s-au găsit și alte cantități nefolosite care nu aveau astfel de acte de proveniență, însă ele nu au fost folosite pentru pregătirea acestei mese”, a spus ministrul.

„Nu pot să vă dau detalii legate de prezența unor eventuale substanțe toxice în aliment, pentru că ele se găsesc în momentul de față pentru examinare la Institutul de Sănătate Publică Animală și la noi, la INSP, Centrul regional Iași, pentru diagnostic microbiologic”, a adăugat Rafila.

Trei pacienți au murit în urma incidentului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alexandru rafila murgeni