x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: Nu există nicio precizare în UE cu privire la testarea copiiilor sub 12 ani

Alexandru Rafila: Nu există nicio precizare în UE cu privire la testarea copiiilor sub 12 ani

20 Sep 2021   •   15:01
Alexandru Rafila: Nu există nicio precizare în UE cu privire la testarea copiiilor sub 12 ani
Sursa foto: Hepta

Nu trebuie restricționat accesul copiilor cu vârsta sub 12 ani la diverse activități, spune deputatul PSD Alexandru Rafila: „Practica din țările Uniunii Europene nu este respectată. Nu există nicio precizare cu privire la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani”.

„Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropos de modul în care va fi utilizat acest certificat verde. Practica din țările Uniunii Europene nu este respectată. Nu există nicio precizare cu privire la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ar trebui să fie scutiți de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare”, spune Alexandru Rafila.

Deputatul PSD afirmă că nici din punct de vedere pratic nu este posibilă testarea a milioane de copii.

„Aceste lipsuri sau scăpări din hotărârea CNSU trebuie corectate de îndată și nu trebuie restricționat accesul copiilor la diverse activități”, adaugă Rafila.

Potrivit hotărârii CNSU, obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID copii alexandru rafila