x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alianţa PSD+PC s-a impus şi la Senat şi la Camera Deputaţilor

Alianţa PSD+PC s-a impus şi la Senat şi la Camera Deputaţilor

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Dec 2008   •   00:00
Alianţa PSD+PC s-a impus şi la Senat şi la Camera Deputaţilor

Alianţa PSD+PC a obţinut 34,16% din voturi, urmată de PDL cu 33,57 % şi de PNL cu 18,74 %, după centralizarea tuturor voturilor din secţii la nivel naţional, pentru Senat, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, precizând că mai sunt de primit procesele-verbale de la 4 circumscripţii. PSD+PC a strâns 33,09% din voturile pentru Camera Deputaţilor, fiind şi în această cursă câştigătoare.



Până marţi dimineaţă au fost centralizate voturile din toate secţiile de votare, de la nivelul întregii ţări, dar mai sunt de primit procesele-verbale de la 4 circumscripţii. Astfel, pentru Senat, Alianţa PSD+PC a întrunit 34,16% din voturi, urmată de PDL, care a obţinut 33,57% din voturi, PNL, cu 18,74% , în timp ce UDMR a obţinut 6,39% din voturi. Marian Muhuleţ a menţionat că celelalte formaţiuni politice s-au situat sub pragul electoral de 5%, astfel că nu vor intra în Parlament. Marian Muhuleţ a menţionat că, în momentul în care BEC va primi procesele verbale de la cele 4 circumscripţii judeţene, va putea să comunice rezultatele finale.

Alianţa PSD+PC a obţinut 33,09 % din voturi, urmată de PDL, cu 32,36 % şi de PNL, cu 18,57 %, după centralizarea voturilor din toate secţiile, pentru Camera Deputaţilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, precizând că mai sunt de primit procesele-verbale de la 4 circumscripţii. După centralizarea voturilor din toate secţiile de votare situaţia pentru Camera Deputaţilor este următoarea: Alianţa PSD+PC are 33,09 la sută din voturi, PDL - 32,36 la sută, PNL- 18,57 la sută, iar UDMR- 6,17 la sută. Muhuleţ a precizat că la Biroul Electoral Central mai sunt de primit procesele-verbale de la patru circumscripţii judeţene.

×
Subiecte în articol: romania