x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aliații Statelor Unite au mai puțină încredere în Donald Trump decât în Vladimir Putin

Aliații Statelor Unite au mai puțină încredere în Donald Trump decât în Vladimir Putin

18 Aug 2017   •   14:47
Aliații Statelor Unite au mai puțină încredere în Donald Trump decât în Vladimir Putin

Aliații Statelor Unite și alte țări poate cred că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este o amenințare, dar aceștia au mai multă încredere în el decât în Donald Trump, scrie The Independent.

„Deși încredere în Putin în ceea ce privește relațiile externe este în general mică, în multe țări el este văzut mai de încredere decât președintele american Donald Trump.”, a scris Centrul de Cercetare Pew în urma noului său sondaj în care au întrebat oameni din mai multe țări ce lider simt că „va face ceea ce trebuie”.

2,464 de interviuri au fost luate adulților din 37 de țări ca parte din Studiul Atitudinilor Globale pentru primăvara anului 2017.

”Aproape o treime din națiuni văd Rusia ca pe o amenințare majoră asupra țării lor, similar cu nivelul de îngrijorare cauzat de China și de SUA.”, conform raportului. 60% din oamenii chestionați, inclusiv din cei din SUA, au spus că nu au încredere în liderul Rusiei în ceea ce privește relațiile externe.

În SUA și Canada de trei ori mai mulți oameni au afirmat că nu le place de Vladimir Putin, comparativ cu cei care sunt în favoarea lui.

Oricum, în luna iunie, Pew a lansat o statistică despre Donald Trump, extrasă din același sondaj, din care reiese că doar 22% dintre persoanele intervievate au încredere că președintele SUA va face ceea ce trebuie când vine vorba de relații externe.

În ceea ce privește Grecia și Germania, acestea au mai multă încredere în Vladimir Putin decât în Donald Trump. În Germania, Donald Trump a obținut un procentaj de doar 11% în ceea ce privește oamenii care au încredere în acțiunile sale. Cu 14% mai puțin decât Vladimir Putin. În Grecia, acesta a obținut cu 31% mai puțin decât liderul Rusiei.

În Coreea de Sud, 27% au declarat că au încredere în Vladimir Putin, în timp ce Donald Trump a obținut doar 17% din voturile de încredere.

×