x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alina Petrescu: "Violenţa şi mondenul trebuie îmbrăcate altfel"

Alina Petrescu: "Violenţa şi mondenul trebuie îmbrăcate altfel"

de Anca Nicoleanu    |    11 Feb 2010   •   00:00
 Alina Petrescu: "Violenţa şi mondenul trebuie îmbrăcate altfel"
0-113717-alinapetrescu1.jpgAlina Petrescu vorbeşte despre concursul care i-a adus postul de prezentator al principalului Observator al Antenei 1, despre experienţa Antena 3 şi pasiunile ei de dincolo de sticlă.

● Jurnalul Naţional: Cum a fost concursul, în ce probe a constat?
● Alina Petrescu:
Nu ştiu exact cum s-a ajuns la selectarea numelor care au intrat în marea finală, asta e bucătăria care ţine strict de managementul Antenei 1. Din momentul în care am aflat că sunt pe short list, ceea ce s-a întâmplat acum câteva săptămâni, au urmat câteva discuţii cu redactorul şef al Antenei 1 şi cu echipa de consultanţi britanici. Şi apoi proba video, în care am jucat rolul prezentatorului unui Observator în formatul cel nou.


● Jurnalul Naţional: Care a fost cea mai dificilă probă?
● Alina Petrescu:
Cea mai dificilă parte a fost să nu râd în momentul în care îl prezentam, în timpul probei, pe unul dintre colegii mei din redacţie ca fiind invitatul meu special, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel. De fapt, cel mai dificil a fost să trec de emoţiile inerente şi să mă simt confortabil cu formatul Observatorului.


● Jurnalul Naţional: Cum ai primit vestea că tu eşti "aleasa"?
● Alina Petrescu:
Cu bucurie, dar şi cu circumspecţie. Ştiu că e o mişcare foarte importantă, atât pentru mine, cât şi pentru conducerea Antenei 1. M-am întrebat până în ultimul moment dacă mă voi acomoda cu formatul, dacă voi reprezenta aşa cum trebuie Observatorul, care e totuşi cea mai importantă emisiune a postului. Acum am trecut în faza în care ne concentrăm cu toţii pe repetiţiile cu costume, ca să fim siguri că totul iese cum trebuie.

● Jurnalul Naţional:  Vei prelua ştafeta de la Sandra şi Lucian. Aţi apucat să vorbiţi după ce s-a hotărât că tu vei prezenta Observatorul?
● Alina Petrescu:
Cum să nu! M-au felicitat amândoi, cu delicateţea şi eleganţa a doi profesionişti adevăraţi. O să-i mai enervez din când în când cu câte o întrebare, aş fi naivă să nu profit de experienţa lor.


● Jurnalul Naţional:  Ai fost la TVR, Euronews şi Antena 3. Care dintre experienţe ţi s-a părut mai complexă?
● Alina Petrescu:
Fără nici o ezitare, răspund Antena 3. Aici am fost cu adevărat pusă la muncă, aici mi-au fost solicitaţi neuronii cel mai intens. Antena 3 este locul care mi-a deschis orizontul şi mi-a demonstrat mie că pot vorbi şi despre cauzele tehnice ale unui accident aviatic, dar şi despre semnificaţia dispariţiei lui Michael Jackson. Aici am învăţat cum poţi să comunici şi cu oameni care te strivesc pur şi simplu prin valoarea lor personală, dar şi cu personaje care nu se remarcă prin nimic, în afară de capacitatea de a vorbi mult şi fără sens.


● Jurnalul Naţional:  Ai avut un "înger păzitor" la Antena 3?
● Alina Petrescu:
Vlad Petreanu. Dar numai înger nu i-aş spune. Nici măcar păzitor, că a ştiut să-mi tragă şi câte o palmă de trezire la realitate când a fost cazul. Dar e un tip care ştie televiziune şi ştie televiziune de calitate. Faptul că lucrez cu el, pentru Săptămâna de ştiri, pe Antena 3, e ca o oază pentru sfârşitul de săptămână.


● Jurnalul Naţional:  Care ţi-a fost cea mai mare performanţă profesională?
● Alina Petrescu:
Summitul NATO de la Bucureşti a fost un moment important, când m-am putut desfăşura pe un domeniu care îmi place foarte mult: actualitatea internaţională. A fost un tur de forţă pentru toată lumea şi faptul că am fost în Palatul Parlamentului în timpul celui mai mare summit al Alianţei va rămâne un punct de reper al carierei mele.


● Jurnalul Naţional:  Care sunt prezentatorii de ştiri din România şi de aiurea pe care îi admiri în mod deosebit?
● Alina Petrescu:
Din România nu va voi da nici un nume. Din străinătate, o să spun Richard Quest şi Hala Gorani de la CNN, Patrick Poivre d'Arvor de la TF1.


● Jurnalul Naţional:  Faci un salt de la o televiziune de ştiri la una comercială. Cum îţi par jurnalele televiziunilor comerciale? Sunt voci care susţin că abundă în ştiri violente.
● Alina Petrescu:
Se întâmplă multe lucruri bune în momentul ăsta, dar e spaţiu suficient pentru ceva nou, diferit. Da, cred că se exagerează cu violenţa şi cu "mondenităţile", pe ideea că asta vrea publicul. Eu nu cred că publicul vrea doar asta. Şi mai cred că şi violenţa şi mondenul trebuie să-şi aibă locul într-un jurnal de ştiri, că doar fac parte din viaţă, dar trebuie îmbrăcate altfel.


● Jurnalul Naţional:  Ce faci dincolo de sticlă?
● Alina Petrescu:
Fac lucruri care mi se par cruciale pentru sănătatea sufletească a oricărui om. Îmi petrec timpul cu cei dragi, citesc, merg la cinema, la teatru, la concerte. Îmi place tenisul, m-am apucat de lecţii acum vreun an şi jumătate şi, de atunci, joc de două ori pe săptămână. Am şi două pasiuni pe care nu prea mi le permit. Ceasurile şi stilourile. Şi dacă mai adaug că-mi plac şi maşinile, pentru design şi acceleraţie, mi-am terminat bugetul pe următorii 50 de ani.


● Jurnalul Naţional:  Cum va fi noul Observator al Antenei 1?
● Alina Petrescu:
Vă aştept pe 22 februarie, să-l descoperiţi. Va fi un spectacol complet al ştirilor reale, al poveştilor cu şi despre oameni, al realismului dezbrăcat de dramatisme ieftine. Vom aduce viaţa românilor în ştirile noastre şi o vom face serios sau râzând, dar întotdeauna cu compasiune şi multă grijă pentru relevanţa mesajului pe care îl transmitem.

×
Subiecte în articol: mass-media