x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alpinistii romani, victoriosi in Alaska

Alpinistii romani, victoriosi in Alaska

09 Iun 2004   •   00:00

Echipa alpinistilor romani plecati luna trecuta intr-o expeditie in Alaska a atins principalul scop al proiectului: cucerirea varfului McKinley, inalt de 6.194 de metri.

LAVINIA SARAMET

OPT TEMERARI. Membrii echipei de alpinisti care a reusit aceasta premiera sunt Dan Manolachescu, Tulit Zsombor, Szasz Mihaly, Csiki Attila, Sukos Jozsef, Peter Karoly si Bertoti Zsolt. Cea care a avut grija de tinerii alpinisti si le-a monitorizat starea de sanatate este Lidia Rijnoveanu, medic specialist in urgente de gradul zero al Formatiei Salvamont Sinaia. Alpinistii au plecat de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Anchorage-Talkeetna. De acolo, romanii au urcat mai multe zile pana la tabara de baza, situata la aproximativ 4.500 de metri.

Dupa aclimatizarea la altitudinea de 4.500 de metri, medicul Lidia Rajnoveanu a ramas in tabara de baza, iar cei sapte alpinisti si-au continuat ascensiunea pana au cucerit varful McKinley.

DEDICATIE. Alpinistii au dedicat aceasta victorie celor cinci victime ale avalansei declansate la inceputul acestui an pe Valea Morarului, din Muntii Bucegi.

×
Subiecte în articol: observator