x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alţi doi arestaţi în cazul clanului Corduneanu

Alţi doi arestaţi în cazul clanului Corduneanu

21 Ian 2010   •   00:00

Bilanţul persoanelor arestate în acest caz a ajuns la 19, după ce judecătorii Tribunalului Iaşi au emis, aseară, două mandate de arestare, pe 29 de zile. Gheorghe Rusu şi Silviu Iulian Gâtlan s-au predat poliţiei cu o zi înainte, după ce poliţia a făcut descinderi la domiciliile acestora şi nu au fost găsiţi. Ulterior, au fost audiaţi, timp de patru ore, după care s-a decis emiterea mandatelor.



Judecătorii din Iaşi au decis, luni, să emită 17 mandate de arestare pentru persoane implicate în dosarul Corduneanu. Rusu este acuzat pentru spălare de bani şi de coordonarea reţelelor de hoţi în străinătate. Gâtlan, este acuzat pentru şantaj şi fraudă bancară, prin obţinerea de credite pe căi frauduloase.

Alte patru persoane implicate vor fi cercetate în stare de libertate. Numele persoanelor arestate pentru 29 de zile: Bogdan Constantin (fost Corduneanu, socotit capul grupării), Adrian Corduneanu, Mihai Silviu Corduneanu, Ciprian Tănasă Panagachi, Bogdan Tofan, Petronela Tiuga, Iulian Bogdan, Viorel Potorac, Alice Juncu, Iulian Dănuţ Ilincariu, Marian Vasiliu, Gabriel Maleş, Ion Ciubotariu, Marin Simon, Constantin Darie, Daniel Tarsu şi Radu Prundeanu.

Scandalul legat de Clanul Cordunenilor a izbucnit duminică, când DIICOT a făcut 45 de descinderi la domiciliilor mai multor persoane suspecte şi a pus sub acuzare 30 de persoane.

×
Subiecte în articol: observator