x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alunecări de teren în Orşova. Traficul a fost restricţionat

Alunecări de teren în Orşova. Traficul a fost restricţionat

de Agerpres    |    07 Mar 2014   •   21:31
Alunecări de teren în Orşova. Traficul a fost restricţionat

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate între kilometrii 0+000 şi 4+000 al drumului naţional DN 57, a declarat vineri seara viceprimarul municipiului Orşova, Constantin Negulescu.

Potrivit sursei citate, ploile abundente căzute în ultimele patru zile în această zonă au reactivat alunecările de teren în sectorul rutier al acestei artere de circulaţie care face legătura între Orşova şi localităţile din Clisura Dunării.

"Cei patru kilometri de drum naţional au fost transferaţi fără justificare în anul 2011 de la Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi în administraţia Consiliului Local Orşova. Din păcate noi nu dispunem de fonduri pentru stabilizarea infrastructurii acestei căi de comunicaţie avariată de alunecări de teren", a precizat Negulescu.

El a arătat că deocamdată, pentru evitarea evenimentelor rutiere grave, s-a restricţionat traficul greu în zonă, dar există riscul, dacă carosabilul va continua să se fisureze, ca şi deplasarea autovehiculelor de mic tonaj să se întrerupă pe DN 57 între municipiul Orşova (judeţul Mehedinţi) şi oraşul Moldova Veche (judeţul Caraş-Severin).

"Primăria Orşova a făcut demersuri pentru ca acest sector de drum naţional să fie întors la vechiul administrator. Sunt indicii că se analizează propunerea noastră. Trebuie însă urgentată preluarea acestui sector, întrucât infiltraţiile de apă au distrus jumătate din carosabil pe o distanţă de sute de metri", a afirmat Negulescu.

×
Subiecte în articol: alunecari de teren clisura dunarii orsova