x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rusia trimite un avion în București, să-i repatrieze pe cei 40 de diplomați ruși

Rusia trimite un avion în București, să-i repatrieze pe cei 40 de diplomați ruși

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   17:37
Rusia trimite un avion în București, să-i repatrieze pe cei 40 de diplomați ruși

Autoritățile române, respectiv MApN, au dat permisiunea unei aeronave aparținând Rusiei să survoleze spațiul românesc pentru preluarea diplomaților ruși. Cererea a fost adresată de Ambasada Rusiei la București pentru România și altor state al căror spațiu aerian va fi survolat de aeronava de stat.

Potrivit procedurii standard, Ambasada Rusiei a făcut cerere către ministerele de Externe din țările al căror spațiu aerian va fi survolat de aeronava de stat.

În cazul României, cererea a vizat atât aterizarea, cât și decolarea aeronavei. Ambasada Rusiei a făcut formalitățile către MAE, care a trimis documentele la MApN, iar cei de la Apărare au aprobat misiunea.

Potrivit boardingpass.ro, Guvernul rus va trimite sâmbătă la București un avion de tip Ilyushin IL-96 pentru a repatria diplomații ruși de la București. La începutul lunii, mai exact în 8 iunie, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat ambasadei Rusiei la București să-și reducă personalul cu un număr de 40 de persoane.

Cel mai probabil, ruta pe care avionul guvernului rus va zbura spre București va fi prin sud-vestul Rusiei și prin spațiul aerian turc, intrarea în spațiul aerian românesc va fi prin zona Constanței, dinspre Marea Neagră.

Decolarea avionului de pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București spre aeroportul Vnukovo - capitala Rusiei este programată pentru sâmbătă, 1 iulie 2023, la ora locală 12:30.

În prezent, avioanele înmatriculate în Rusia sau deținute de entități sau persoane ruse nu au permisiunea de a zbura în spațiul aerian european și a altor țări care au impus Rusiei restricții similare.

Totuși, de la declanșarea de către Rusia a războiului din Ucraina în februarie 2022, avioane deținute de statul rus sau companii din Rusia au primit câteva autorizații speciale pentru a efectua zboruri în UE și SUA.

 

×
Subiecte în articol: ambasada Rusia aeronavă