x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat în accident a părăsit România. Se doreşte rezolvarea cazului, "fără politizare exagerată"

Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat în accident a părăsit România. Se doreşte rezolvarea cazului, "fără politizare exagerată"

25 Oct 2012   •   12:53
Ambasadorul Rusiei: Diplomatul implicat în accident a părăsit România. Se doreşte rezolvarea cazului, "fără politizare exagerată"
Sursa foto: AGERPRES

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg S. Malginov, şi-a exprimt "regretul profund" în legătură cu accidentul de duminică, în care un diplomat rus a lovit o tânără pe trecerea de pietoni. Oficialul a spus că s-a aflat în legătură permanentă cu spitalul Bagdasar-Arseni, unde se află internată fata.

"Pentru noi, cea mai importantă este sănătatea fetei rănite în accident", a declarat ambasadorul, care a precizat că doreşte rezolvarea cazului "fără politizare exagerată".

"În conformitate cu prevederile Conenţiei de la Viena, considerăm imposibilă ridicarea imunităţii diplomatului care a produs accidentul. Acestuia i s-a oprit mandatul şi a părăsit ieri România pentru a se pune la dispoziţia organelor de cercetare din Rusia. Apreciem fidelitatea autorităţilor române privind respectarea dreptului internaţional", a continuat Malginov, care a precizat că decizia de a refuza testul alcoolemiei îi aparţine diplomatului.

Malginov a spus că incidentul va ajunge în faţa unei instanţe de judecată ruseşti, iar schimbul de informaţii legate de accident între partea rusă şi cea română se va face în concordanţă cu legislaţia celor două ţări.

"Totodată, exprim speranţa că accidentul rutier nu va dăuna relaţiilor româno-ruse care au început să aibă o dinamică pozitivă", a spus ambasadorul rus, în cadrul unei conferinţe de presă.

O tânără româncă de 19 ani a fost accidentată, la sfârşitul săptămânii trecute, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia Camil Ressu - Ilioara.

Şoferul este cetăţean rus, iar pe legimaţia diplomatică este menţionat faptul că este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază.

Tânăra lovită de un autoturism al Ambasadei Rusiei la Bucureşti este în prezent intubată, asistată ventilator şi sedată la Spitalului Bagdasar-Arseni, având contuzii la creier.

×