x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambulanţa Bucureşti, despre cazul Adrian Năstase: Rănile au fost acoperite la cererea familiei

Ambulanţa Bucureşti, despre cazul Adrian Năstase: Rănile au fost acoperite la cererea familiei

26 Iun 2012   •   13:02
Ambulanţa Bucureşti, despre cazul Adrian Năstase: Rănile au fost acoperite la cererea familiei

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a transmis marti un comunicat de presa in care precizeaza ca echipajul medical i-a acordat ingrijirile medicale corespunzatoare lui Adrian Nastase, fiind respectat protocolul care se impune intr-un astfel de caz.

'Amanuntele medicale pot fi puse numai la dispozitia pacientului sau a institutiilor abilitate, in conformitate cu prevederile legale in vigoare... Consideram ca echipajul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a executat aceasta interventie respectand protocoalele si legislatia in vigoare. Sublineim ca, la iesirea din domiciliu, pacientul avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, pana la introducerea targii in ambulanta si la coborarea targii din ambulanta', se precizeaza in comunicatul SABI, citat de Mediafax.

De asemenea, se precizeaza ca Ambulanta a mers la locuinta lui Nastase la solicitarea conducerii MAI.

"Interventia Serviciului de Ambulanta la adresa din strada Zambaccian a fost facuta la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administratei si Internelor, ca sprijin medical. Aceasta procedura nu este speciala, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanta a mai asigurat echipaje de interventie pentru situatii cu risc medical (ex. situatii de executare silita, cazuri cu potential conflict, evacuare din locuinte etc)", se mai arata in comunicat.

Conducerea SABI a precizat ca decizia in cazul internarii lui Adrian Nastase este de competenta Spitalului Floreasca, si nu a Serviciului de Ambulanta.

"Consideram ca echipajul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a executat aceasta interventie respectand protocoalele si legislatia in vigoare. Sublineim ca, la iesirea din domiciliu, pacientul avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, pana la introducerea targii in ambulanta si la coborarea targii din ambulanta", a mai aratat SABI.

Potrivit SABI, toate informatiile existente in fisa medicala a lui Adrian Nastase se supun reglementarilor Legii 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Legii 46/2003 privind drepturile pacientului.

Adrian Nastase a fost adus de urgenta la Spitalul Floreasca, miercuri noapte, dupa ce a incercat sa se sinucida cu o arma calibru 9 milimetri, pe care o detinea legal.

Potrivit politiei, fostul premier ar fi incercat sa se impuste in cap, insa glontul a fost deviat de agentii aflati la domiciliul sau. Nastase a ajuns la spital cu o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara.

×