x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenda primită de artistul Doru Stănculescu pentru pancarta cu: ”Băsescule, marș”, anulată

Amenda primită de artistul Doru Stănculescu pentru pancarta cu: ”Băsescule, marș”, anulată

14 Noi 2012   •   14:32
Amenda primită de artistul Doru Stănculescu pentru pancarta cu: ”Băsescule, marș”, anulată
Sursa foto: antena 3

Judecătoria sectorului cinci a anulat amenda contravențională primită de artistul Doru Stănculescu pe 13 ianuarie, când, în timpul protestului de la Cotroceni provocat de demiterea lui Raed Arafat, acesta a venit cu o pancartă care conținea mesajul ”Băsescule, marș”.

Doru Stănculescu a contenstat amenda în instanță. Judecătorul a constatat că, deși jandarmul care i-a făcut proces verbal nu a acționat ilegal, mesajul de pe bannerul arborat de Stănculescu se încadrează în limitele admise de libera exprimare și nu poate fi considerat o contravenție.

Judecătorul a apreciat că prim mesajul „Băsescule, marș”, Stănculescu nu a incitat la ură sau la violență, luând în considerare și cauza Lingens, judecată în Austria, în care s-a stabilit că în cazul oamenilor politici ”limitele criticii admisibile sunt mai largi”.

Doru Stănculescu a declarat, la vremea respectivă, că se afla pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, unde a venit cu un banner. Artistul a povestit că a fost ridicat de jandarmi, urcat cu forţa într-o dubiţă şi dus la Secţia 22 de poliţie, unde a stat trei ore.

Artistul a adăugat că i s-a făcut proces verbal pentru tulburarea liniştii publice şi ofensă a autoriăţilor publice, cu amendă între 200 şi 1.000 de lei, proces pe care a refuzat să îl semneze. 

×