x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ameninţare în stil mafiot, la Tg. Neamţ

Ameninţare în stil mafiot, la Tg. Neamţ

de Violeta Fotache    |    10 Ian 2010   •   00:00

O fostă menajeră şi prietenul ei italian au fost prinşi de anchetatorii români, după ce aceştia au încercat să obţină 28.000 de euro de la o afaceristă din Târgu Neamţ, ameninţându-i familia, cu moartea, şi proprietăţile, cu incendierea.

Florentina P. (33 de ani, din comuna vânători Neamţ) şi cetăţeanul italian Luigi A. (30 de ani), sunt acuzaţi că au trimis unei familii din Târgu Neamţ două scrisori de ameninţare în care arătau că, dacă nu vor primi aceşti bani, îi vor ucide pe membrii familiei victimei şi vor incendia toate proprietăţile pe care aceştia le deţin (câteva baruri şi magazine, un restaurant şi o pensiune).

Femeia a fost menajeră în casa familiei Adinei G (35 de ani). Ex-menajera şi-a cunoscut concubinul în luna iunie a anului trecut, în Italia, după ce femeia a plecat la muncă în străinătate. Povestindu-i italianului cât de bogată este familia la care a lucrat în România, celor doi le-a venit ideea de a obţine prin şantaj 28.000 de euro, afirmă anchetatorii, citaţi de Mediafax.


I-AU SCRIS SĂ LASE BANII ÎNTR-UN TOMBERON
Cele două scrisori de ameninţare au fost trimise victimei, vineri şi sâmbătă. După ce a primit al doilea bilet, sâmbătă dimineaţă, Adina G. a anunţat Poliţia. "În cele două mesaje de ameninţare se indica şi traseul pe care partea vătămată urma să-l parcurgă pentru a lăsa banii într-un tomberon de lângă un magazin din oraşul Târgu Neamţ. În temeiul sesizării, s-a constituit o echipă operativă formată din colegii noştri, care au procedat la realizarea flagrantului. În după amiaza de 9 ianuarie, a fost identificată, după ce a urmat traseul indicat şi a verificat tomberonul unde trebuia să fie lăsaţi banii, P. Florentina, de 33 de ani, din comuna Vânători Neamţ", a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Autorii ameninţării au fost reţinuţi pentru şantaj, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: observator