x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de peste 4,2 milioane de lei, aplicate duminică de poliţişti şi jandarmi

Amenzi de peste 4,2 milioane de lei, aplicate duminică de poliţişti şi jandarmi

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   22:00
Amenzi de peste 4,2 milioane de lei, aplicate duminică de poliţişti şi jandarmi
Sursa foto: Antena 3 CNN

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.659 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei, în cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

"Personalul structurilor operative a intervenit la 5.617 evenimente, 3.861 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.756 circumscrise situaţiilor de urgenţă", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) 

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe cele mai solicitate drumuri naţionale şi autostrăzi pentru fluidizarea circulaţiei şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au fost retrase 328 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 825 de permise de conducere, dintre care 173 pentru consum de alcool şi 21 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Au fost prinşi în flagrant 212 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 218 de fapte penale, şi au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 1.026 de posibile infracţiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

"Pompierii au desfăşurat 43 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 12 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 205.500 lei", arată sursa citată.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe - 1.437 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 108 pentru stingerea de incendii şi şapte pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 16 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 24 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,8%. 

×
Subiecte în articol: amenzi politisti jandarmi