x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Americanul, trecut la administrativ

Americanul, trecut la administrativ

16 Dec 2004   •   00:00

Puscasul marin care a provocat, la 3 decembrie, accidentul rutier din Bucuresti in urma caruia si-a pierdut viata starul rock Teo Peter, basistul trupei Compact, a primit sarcini noi. Potrivit cotidianul american on-line Stars and Strips, sergentului Christopher R. VanGoethem i s-au atribuit responsabilitati administrative la cartierul general al batalionului sau din statul american Virginia.

AMICI IN IRAK. Intre timp, aminteste publicatia oficiala a Pentagonului, investigatorii Departamentului Apararii, sositi la Bucuresti saptamana trecuta, continua ancheta in cazul puscasului marin, care a indeplinit functia de comandant al dispozitivului de securitate la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti. Presa americana sustine, pe de alta parte, ca scrisoarea trimisa de premierul roman, Adrian Nastase, presedintelui SUA, George W. Bush, cerandu-i acestuia "sa se implice in solutionarea cazului", a fost trimisa pentru "calmarea nelinistii publicului din Romania, un aliat de incredere al Americii in razboiul din Irak". Potrivit maiorului Matthew Morgan, purtator de cuvant al Brigazii Corpului Expeditionar al Puscasilor Marini de la baza americana Camp Lejeune, sergentul urma sa se intoarca in Statele Unite, pentru ca se apropia de sfarsitul misiunii sale in Bucuresti.

ANCHETA CONTINUA. "In prezent, administratia SUA analizeaza solicitarea Romaniei de a i se ridica imunitatea puscasului marin. Dupa ce echipa de investigatori americani va termina cercetarile in Bucuresti, Articolul 32 al legilor americane va stabili daca sergentul VanGoethem este pasibil de Curtea Martiala", a conchis Morgan. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: observator