x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANAF: "Angajăm directori!"

ANAF: "Angajăm directori!"

de Monalise Hihn    |    20 Mar 2011   •   13:06
ANAF: "Angajăm directori!"
Sursa foto: Dan Marinescu /Jurnalul National
157228-.jpgPreşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ţipă din toţi bojocii că păstrează doar profesionişti în structura instituţiei pe care o conduce. Nimic anormal până aici, având în vedere că această instituţie ar trebui să fie cea care reformează statul corupt, cu care se luptă atât şeful statului, Traian Băsescu, nu-i aşa?! Toate bune şi frumoase, doar că la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara se înregistrează un deficit de patru consilieri juridici.

Şi atunci cum să lupte Sorin Blejnar cu datoriile uriaşe înregistrate la stat, în judeţul Hunedoara?! L-a transferat, în interes de serviciu, de la Primăria municipiului Petroşani, pe consilierul juridic Kacso Roland Eduard, care se ocupa de taxe şi impozite. Transferul lui Kacso a intrat în vigoare începând cu data de 1 martie. A fost nevoie de doar câteva zile pentru ca acesta să confirme şi să fie numit director executiv adjunct şi să se ocupe de administrarea veniturilor statului. În mod absolut întâmplător, Kacso este membru UDMR şi a candidat în 2008 în Colegiul nr. 5 din judeţul Hunedoara pentru un post de deputat. N-a avut prea mari sorţi de izbândă pentru că a intrat în cursa electorală exact în colegiul în care Monica Iacob Ridzi a învins la scor, aproape 54 la sută dintre voturi.

Contactat de Jurnalul Naţional, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara, Lucian Heiuş, a confirmat numirea lui Kacso Roland Eduard în funcţie: „Nu ştiu dacă a fost numit la propunerea UDMR, dar dacă e maghiar probabil. Domnul Kacso are două facultăţi, este licenţiat în economie şi ştiinţe juridice, iar la Primăria municipiului Petroşani s-a ocupat de taxe şi impozite. El îi locul Danielei Inişconi (n. red.: de la PDL, sora şefului Vămii Deva, Ioan Inişconi, care a fost şi subprefect al judeţului) care s-a pensionat în data de 25 ianuarie”. Coincidenţă sau nu, numirea lui Kacso Roland Eduard a venit cu puţin timp înainte de votarea în Parlament a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Boc. Kacso a fost consilier la Primăria municipiului Petroşani.

Pe de altă parte, deşi în judeţul Hunedoara minoritatea maghiară nu depăşeşte patru la sută, UDMR a reuşit să obţină o serie de posturi importante pentru reprezentanţi de-ai săi. Şi aceasta pentru că încă preşedintele executiv al Uniunii Democrate Maghiare din România este nimeni altul decât hunedoreanul Takacs Csaba, considerat eminenţa cenuşie a Uniunii, cel care este în acest post de aproape 18 ani, făcând tandem cu Marko Bela. De altfel, el este cel care a negociat postul de prefect pentru un fost reprezentant al UDMR, Dezsi Attila, considerat, ce-i drept, cel mai eficient prefect pe care l-a avut judeţul Hunedoara până în prezent. De asemenea, Karoly Borbely, secretar de stat în Ministerul Economiei, este originar din judeţul Hunedoara, dar şi Lorincz Szell, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret. În plus, UDMR deţine şi posturi de conducere în mai multe instituţii din judeţul Hunedoara.



×