x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anathema revine în România

Anathema revine în România

03 Mar 2009   •   00:00
Anathema revine în România

Anathema va concerta pe 29 aprilie la Sala Palatului din Capitală. Britanicii Vincent şi Daniel Cavanagh, Lee Douglas, Les Smith, Jamie Cavanagh şi John Douglas vin în formaţie completă şi vor urca pe scenă la 15 ani distanţă de la ultima reprezentaţie la Bucureşti în această formulă.



Anathema s-a format în Liverpool, în 1990. Muzica lor nu poate fi încadrată într-un singur stil, deoarece au cântat de la Doom Metal până la rock atmosferic cu influenţe alternative. Din 1993, de la "Serenades", un album doom/death, a urmat "The Silent Enigma", cu un sound de gothic metal, apoi "Eternity", care a introdus elemente de rock progresiv şi alternativ. Au urmat trei albume cu tentă alternativă: "Alternative 4" în 1998, "Judgement" în 1999 şi "A fine Day to Exit" în 2001. "A Natural Disaster" introduce elemente de rock simfonic pe un fond sonor care sună a rock alternativ. Muzica lor este melodioasă, de atmosferă, iar playlistul cuprinde şi numeroase preluări, de la Pink Floyd până la Iron Maiden.

În prezent, criticii comentează "Hindsight", un album semi-acustic cu aranjamente orchestrale folosite pentru construcţia binecunoscutelor piese, dar şi o nouă compoziţie, intitulată "Unchained" (Tales Of The Unexpected). "Hindsight"" va rămâne în prim-plan până în iunie, când va fi lansat "Horizons", un album mult aşteptat de fanii Anathema. Biletele - în valoare de 60, 80, 100 şi 120 lei - vor fi puse în vânzare începând de miercuri, în reţeaua magazinelor "Diverta" şi online, pe www.ticketpoint.ro şi www.myticket.ro.

×
Subiecte în articol: romania