x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anca Boagiu, interceptată de SRI

Anca Boagiu, interceptată de SRI

14 Ian 2011   •   11:13
Anca Boagiu, interceptată de SRI

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a fost interceptată de serviciile secrete, în dosarul privind returnarea ilegală de TVA de 60 de milioane de euro. În dosarul UCM Reşiţa apare stenograma unei convorbiri telefonice purtate între ministrul Trasporturilor şi senatorul PD-L Mircea Banias, acuzat acum de favorizarea infractorului.

Senatorul a negat, aseară, la Realitatea Tv, că această convorbire ar fi avut ca subiect scandalul returnării ilegale de TVA.

Anca Boagiu către Mircea Banias: "M-am săturat de mizeriile omului tău din port. El, şeful ANAF Constanţa şi cel cu feribotul sunt toţi înţeleşi... cretinii dracului".

Directorul Administraţiei Porturilor Maritime, Eugen Bogatu, a fost reţinut de procurorii DNA, duminică seara, în dosarul rambursărilor ilegale de TVA. Bogatu este acuzat de favorizarea infractorului. Acesta l-ar fi ajutat pe Said Baaklini să evite controalele portuare în cazul celor patru motoare de la UCM Reşiţa şi i-ar fi cerut două milioane de lei pentru ca acestea să fie scoase urgent din ţară.

Directorul portului Constanţa, Ioan Bălan, a fost demis

Totodată, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat joi ordinul prin care Ioan Bălan este eliberat din funcţia de director general al Companiei Naţionale "Administraţia Portului Constanţa" şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie al aceleiaşi companii. Decizia ministrului Boagiu vine ca urmare a deficienţelor semnalate în activitatea managerială.

Senatorul PDL Mircea Banias, suspectat că ar fi intervenit pentru libanezul Baaklini

În dosarul privind returnarea de TVA în valoare de 60 de milioane de euro cerută de omul de afaceri libanez Said Baaklini este cercetat şi senatorul PDL Mircea Banias. Senatorul PDL susţine că nu are nicio legătură cu dosarul rambursărilor ilegale de TVA.

"Nu mi-a cerut niciodată nimeni să intervin pentru Baaklini. Nici nu am auzit despre existenţa lui. Nu-i cunosc pe cei doi directori de la Reşiţa", a spus Banias, la Realitatea TV. Ancheta vizează, de asemenea, mai mulţi directori de la Administraţia Porturilor din Constanţa.

×