x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă în cazul morţii unui tânăr căruia o asistentă îi dăduse o fiolă de vaccin împotriva A/H1N1

Anchetă în cazul morţii unui tânăr căruia o asistentă îi dăduse o fiolă de vaccin împotriva A/H1N1

14 Ian 2010   •   00:00

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a deschis o anchetă în cazul decesului unui tânăr din Prundu Bârgăului care primise de la o asistentă medicală o fiolă de vaccin împotriva gripei noi. Medicii urmează să stabilească dacă bărbatul şi-a administrat sau nu vaccinul.



Medicul Anca Andriţoiu, directorul DSP Bistriţa-Năsăud, a declarat, că nu se ştie exact care sunt cauzele morţii bărbatului, dar, indiferent de acestea, asistenta care i-a dat tânărului vaccinul ar putea fi sancţionată.

Bărbatul de 29 de ani, Călin Vasile Oltean, a murit, joi la prânz, tatăl său declarând că tânărului i s-a făcut rău şi a căzut în curtea firmei în care lucra.
Elvira Marinciuc, medic la dispensarul din Prundu Bârgăului, a declarat că

"Nu l-a vaccinat nimeni pe tânăr. A murit fiindcă avea probleme cu inima. În data de 26 decembrie ar fi trebuit să se interneze, dar a refuzat. Urma să se mai prezinte la medic pentru investigaţii. A murit fiindcă a făcut o insuficienţă cardio-respiratorie, având probleme cardiace.", a declarat Marinciuc.

×
Subiecte în articol: observator