x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la baza militară din Bârlad: Copil de opt ani, mutilat de o petardă militară care i-a explodat în mână

Anchetă la baza militară din Bârlad: Copil de opt ani, mutilat de o petardă militară care i-a explodat în mână

06 Iun 2012   •   08:27
Anchetă la baza militară din Bârlad: Copil de opt ani, mutilat de o petardă militară care i-a explodat în mână

Procurorii militari din Iasi au demarat o ancheta dupa ce un copil de opt ani a fost mutilat de o petarda militara care i-a explodat in mana. Tatal copilului este plutonier-major la Batalionul 83 LAROM Barlad, potrivit purtatorului de cuvant al MApN, Constantin Spanu.

Un baiat din Tecuci a ajuns la spital in stare grava, dupa ce o petarda de manevra i-a explodat in mana, anunta Mediafax. Parchetul Militar Iasi a declansat o ancheta in acest caz, elementul de munitie putand proveni de la unitatea militara din Barlad, unde lucreaza tatal baiatului. Incidentul a avut loc ieri dupa-amiaza, la locuinta familiei copilului.

Potrivit cadrelor medicale de la Serviciul de Ambulanta din Galati, copilul a fost preluat de un echipaj care l-a transportat la Spitalul Municipal din Tecuci. Pentru ca era in stare critica, baiatul a fost preluat de SMURD si dus la Spitalul Clinic de Urgenta din Galati, de unde a fost transportat, cateva ore mai tarziu, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

"Copilul se afla in soc traumatic si pe tot parcursul drumului a fost intubat. S-a hotarat transportul sau la Bucuresti pentru a incerca sa se salveze cat mai mult din tesutul afectat", a declarat, miercuri, directorul Serviciului de Ambulanta Galati, dr. Mihai Polinschi.

Parchetul Militar Iasi a deschis o ancheta pentru a stabili cum a ajuns petarda la locuinta militarului si cine este raspunzator pentru acest incident.

×