x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la Spitalul Judeţean Vaslui: bolnavii au primit pachete în pungi cu sigla PDL

Anchetă la Spitalul Judeţean Vaslui: bolnavii au primit pachete în pungi cu sigla PDL

13 Mai 2010   •   00:00

pitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat, joi, o anchetă internă, după ce cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului bolnavilor dintr-o secţie a unităţii medicale le-au fost distribuite 120 de pachete cu alimente în pungi cu sigla PDL.

Verificările dispuse de conducerea SJU Vaslui vin după ce bolnavii de la Secţia de Pneumoftiziologie a unităţii au observat că pe pungile cu alimente pe care le-au primit erau lipite autocolante cu sigla PDL. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui susţin că au fost informaţi despre acţiunea caritabilă, însă nu li s-a spus că este vorba despre o activitate politică.

"Înainte de a fi distribuite pachetele, le-am verificat să vedem ce conţin, iar apoi am dat acordul. La mine, alimentele care ulterior au fost distribuite nu au ajuns în pungi cu sigla vreunui partid. O să facem o anchetă internă să vedem totuşi cum a fost posibil ca la bolnavi pachetele să ajungă cu însemnele PDL", a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru.

De partea cealaltă, conducerea Organizaţiei Municipale de Femei a PDL Vaslui, organizatorul acţiunii, a spus că a fost vorba despre "un gest omenesc", chiar dacă nu a informat conducerea spitalului că pe pungile care urmau să fie distribuite bolnavilor va fi sigla partidului.

"Nu am spus din partea cui venim, însă dacă ni se spunea să nu intrăm cu acele pungi cu sigla PDL, nu intram. Tocmai de aceea le-am şi pus autocolante, pentru a putea fi dezlipite. Să spunem că am greşit 0,1 la sută, dar am considerat că facem un gest omenesc, până la urmă, pentru acei bolnavi", a precizat preşedintele Organizaţiei Municipale de Femei a PDL Vaslui, Elena Foceak.

Cele 120 de pachete cu alimente conţineau, potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, cozonac şi ouă roşii.

×
Subiecte în articol: observator