x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetatorii au încheiat căutările în cazul de la Afumaţi

Anchetatorii au încheiat căutările în cazul de la Afumaţi

04 Mar 2011   •   08:31
Anchetatorii au încheiat căutările în cazul de la Afumaţi

154686-.jpg

Anchetatorii au încheiat căutările în cazul de la Afumaţi, bărbatul prins în localitatea ialomiţeană Moviliţa fiind ultimul dintre fugari care a fost dus la audieri, deşi anterior se anunţase că sunt căutaţi patru suspecţi.

Surse judiciare au declarat că, de fapt, în incidentul de miercuri au fost implicaţi doar patru bărbaţi, dintre care trei au fugit, iar unul a fost internat în stare gravă la spital, fiind împuşcat în ceafă.

Astfel, suspectul prins în urma celor şase percheziţii din Moviliţa este ultimul căutat de anchetatori. La acţiune au participat poliţişti de investigaţii criminale, luptători SIAS, jandarmi, sprijiniţi de SRI şi DGIPI. Ancheta a fost coordonată de Parchetul instanţei supreme.

 

Cu o seară în urmă, Marian Voica, unul dintre fugarii implicaţi în incidentul de la Afumaţi, a fost prins la Vama Nădlac, de către poliţiştii de frontieră, în timp ce încerca să părăsească ţara.


Bărbatul a fost găsit într-un autocar ce urma să treacă graniţa, pe sensul de ieşire din ţară.  Voica are 30 de ani şi urma să ajungă în Spania, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, potrivit Mediafax. Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au primit o semnalare de la anchetatori privind faptul că cei patru fugari ar avea intenţia să părăsească ţara, a mai spus Leş.

Citeşte şi Bărbat suspectat de furt, împuşcat în cap de poliţişti

Bărbatul nu s-a opus reţinerii şi a fost preluat de poliţiştii de IPJ Arad. El va fi adus la Bucureşti pentru audieri.



Cei patru bărbaţi au fost surprinşi de o patrulă în timp ce luau un laptop şi alte lucruri dintr-o dubiţă cu număr de înmatriculare francez, astfel că poliţiştii au chemat întăriri, iar în încercarea de a-i opri pe hoţi care au fugit cu maşina, ei au tras în roţi, au declarat surse oficiale.

Un glonţ, din cele 16 trase, a ricoşat în ceafa unuia dintre urmăriţi, însă până la efectuarea unei expertize balistice, care să clarifice situaţia, sunt luate în considerare doar afirmaţiile autorilor.

Citeşte şi Doi bărbaţi din Afumaţi, reţinuţi în cazul hoţului împuşcat în cap de poliţie

Parchetul Tribunalului Bucureşti a demarat, iniţial, investigaţiile privind împrejurările în care un bărbat a fost împuşcat în ceafă de un poliţist care-l urmărea după ce îl surprinsese la furat, alături de alte patru persoane, a comunicat Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ulteriror, "prin referatul din data de 2 martie 2011, procurorii Secţiei de Urmăriere Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, au propus preluarea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a dosarului constituit ca urmare a evenimentului petrecut în Comuna Afumaţi, soldat cu rănirea gravă a unei persoane", informează Biroul de presă al PICCJ.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea cauzei având în vedere complexitatea acesteia.

Bărbatul care a fost împuşcat în cap este internat la Spitalul "Floreasca" în stare gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.


×