x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Andronie, beizadeaua care a ucis doi oameni cu maşina, a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare

Andrei Andronie, beizadeaua care a ucis doi oameni cu maşina, a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare

de Veronica Micu    |    04 Apr 2014   •   12:23
Andrei Andronie, beizadeaua care a ucis doi oameni cu maşina, a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare

Astăzi, Andrei Andronie, tânărul care, beat fiind la volan, a ucis doi oameni într-un accident în urmă cu doi ani, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. El a fost obligat să plătească şi daune de 300.000 de euro, a zecea parte din valoarea totală a daunelor solicitate. Decizia Judecătoriei sectorului 1 este executorie, dar nu definitivă, a fost deja contestată la instanţa superioară .

Procurorii l-au acuzat de ucidere din culpă dar și pentru că a condus băut și a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

În noiembrie 2011, poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie pe Calea Floreasca. Urmărit de polițiști, tânărul a fugit, a lovit o altă maşină iar impactul l-a proiectat într-un taxi oprit pe dreapta. Şoferul şi clientă acestuia, o fată de 22 de ani, şi-au pierdut viaţă.

Andronie conducea un BMW X 5, pe Calea Floreasca din București, cu 150-200 km/h. Jeep-ul său a lovit un autoturism Seat, apoi a fost proiectat într-un taxi. Două persoane au murit și alte trei au fost rănite în urma accidentului.

După tragedie, tânărul atunci în vârstă de 20 de ani, a spus că nu îi pasă de victimele sale şi chiar i-a ameninţat pe anchetatori cu armata de avocaţi a tatălui său.

Andrei Andronie, student la Universitatea de Științe Aplicate din Haga, este fiul lui Jean Andronie, un cunoscut bancher din București. După accident, i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

×