x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andronescu: Pe diplomele de absolvire să fie trecute numele universităţilor, nu antetul Ministerului Educaţiei

Andronescu: Pe diplomele de absolvire să fie trecute numele universităţilor, nu antetul Ministerului Educaţiei

01 Oct 2012   •   16:42
Andronescu: Pe diplomele de absolvire să fie trecute numele universităţilor, nu antetul Ministerului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a explicat, luni, la deschiderea noului an universitar la UPB, că intenţionează ca pe diplomele de absolvire să fie trecute numele universităţilor ale căror cursuri au fost finalizate. Andronescu spune că, astfel, nu ar mai fi necesar antetul Ministerului Educaţiei, scrie Agerpres.

În opinia ministrului, fiecare universitate trebuie să îşi asume ceea ce este scris pe diplomă şi că nu toate actele eliberate trebuie puse sub „umbrela” ministerului.

„Mi se pare corect ca fiecare universitate să îşi asume certificarea diplomelor propriilor studenţi”, a declarat Andronescu.

Mai mult, ministru a afirmat că ar putea fi necesară o nouă evaluare a universităţilor.

„S-ar putea să fim nevoiţi să facem o nouă clasificare şi o nouă ierarhizare a programelor de studii întrucât până acum nu am găsit niciun document care să ateste această calificare. Ar fi fost necesară o hotărâre de guvern care să fie trimisă universităţilor, iar ele să trimită documentele la minister”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

×