x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajări blocate în următoarele luni

Angajări blocate în următoarele luni

de Diana Scarlat    |    07 Sep 2010   •   00:00

Semnalele de pe piaţa muncii nu sunt tocmai încurajatoare pentru cei care-şi caută un job, însă angajatorii par a fi mai optimişti decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.



Din ultimul studiu Manpower privind perspectivele angajării de forţă de muncă pentru trimestrul patru al acestui an reiese că multe companii încă fac reduceri de personal şi destul de puţine îşi permit să angajeze.

"Angajatorii ne transmit semnale mixte. Astfel, 21% planifică să facă angajări în următorul trimestru şi tot atâţia anticipează că vor face reduceri de personal, în timp ce mai mult de jumătate susţin că îşi vor păstra actualul număr de angajaţi. Cu toate aceste dificultăţi de pe piaţa muncii, comparativ cu perioada similară a anului trecut, mulţi angajatori previzionează o îmbunătăţire a evoluţiei angajărilor şi, deci, o revigorare a propriilor afaceri", declară Camelia Stănculescu, director general al Manpower România. Studiul a fost realizat prin intervievarea unui eşantion de 751 de angajatori din România, dintre care 21% anticipează creşteri în volumul angajărilor, alţi 21% previzionează o reducere, în timp ce 56% nu anticipează vreo schimbare pentru următoarele trei luni în privinţa forţei de muncă existente. "Este evident că angajatorii sunt din ce în ce mai precauţi când îşi planifică angajările viitoare. Astfel, înainte de a-şi asuma o creştere de personal, preferă să primească semnale clare de creştere a comenzilor şi abia apoi să confirme noile angajări", mai spune directorul Manpower.

×
Subiecte în articol: observator