x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Vaslui care fac muncă de teren se întorc plini de râie şi păduchi

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Vaslui care fac muncă de teren se întorc plini de râie şi păduchi

25 Apr 2014   •   16:07
Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Vaslui care fac muncă de teren se întorc plini de râie şi păduchi

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui sunt nevoiţi să facă periodic tratamente împotriva scabiei, a păduchilor sau a puricilor, după ce contactează pe teren, când intră în contact cu cazurile sociale pe care le monitorizează, tot felul de boli.

Potrivit directorului instituţiei, Ionel Armeanu Ştefănică, râia a devenit boală profesională a angajaţilor din sistemul de protecţie socială.

'Oamenii noştri nu intră mereu în cele mai curate locuinţe şi în cele mai igienice locuri. De foarte multe ori, atunci când se întorc acasă, după ce merg la anumite cazuri sociale, angajaţii noştri trebuie să treacă printr-un proces de dezinsecţie. Este vorba despre acei angajaţi care fac muncă de teren şi care trebuie să meargă cu unguentele împotriva scabiei în buzunar. Aproape că nu este săptămână în care câte un angajat de-al nostru să nu ia râie, purici sau păduchi', a declarat, pentru Agerpres, directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.

Şeful DGASPC Vaslui a spus că printre persoanele certate cu igiena cu care angajaţii instituţiei intră în contact, se numără şi cetăţeni care ascultă sfaturile asistenţilor sociali şi îşi corectează aceste lipsuri.

'Oamenii au început să se comporte puţin altfel. Se întâmplă adesea ca la vizitele de monitorizare întreprinse de aistenţii sociali, oamenii să-i aştepte cu uşa larg deschisă şi să le arate acestora progresele făcute, să le arate că au spălat copiii, că îi îngrijesc şi că pot să ţină şi curăţenie în case, chiar dacă posibilităţile lor materiale sunt reduse', a mai spus Armeanu.

×