x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Direcţiei de Finanţe Slatina au intrat în grevă

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Slatina au intrat în grevă

20 Oct 2010   •   00:00
Angajaţii Direcţiei de Finanţe Slatina au intrat în grevă

Protestele angajaţilor din Finanţe continuă şi astăzi. Aproximativ 150 de salariaţi de la Direcţia de Finanţe Slatina au oprit lucrul şi au ieşit să protesteze în faţa instituţiei. Oamenii sunt în continuare nemulţumiţi din cauza stimulentelor.



"Oamenii se consideră nedreptăţiţi de alocare fondurilor. Nu are legătură cu organizaţia sindicală, sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii în conturi", a declarat Florin Monea, preşedintele Sindicatului Finanţelor Olt, citat de Antena3.

Liderul sindical a mai precizat că, din punctul de vedere al organizaţiei sindicale, ar putea fi declanşată greva generală pe termen nelimitat.

Proteste au fost şi marţi, la Ministerul de Finanţe. Aproximativ o sută de angajaţi ai Ministerului s-au strâns atunci în holurile instituţiei, nemulţumiţi de criteriile de acordare a stimulentelor.

„Am blocat lucrările Comisiei pentru că ministerul refuză să respecte protocolul privind acordarea stimulentelor”, a declarat, marţi, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a susţinut, însă, că "nu se întâmplă absolut nimic" la Ministerul de Finanţe.

"Sunt 20 - 30 de oameni care s-au adunat pentru a-şi manifesta bucuria că azi (marţi - n.r.) s-a adoptat OUG 1/2010", a spus şeful ANAF.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede includerea stimulentului mediu încasat în anul 2009 în salariul de bază pentru anumite categorii de bugetari.

×
Subiecte în articol: observator