x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii unei primării au pus lacătul pe uşă pentru că nu şi-au primit salariile

Angajaţii unei primării au pus lacătul pe uşă pentru că nu şi-au primit salariile

07 Oct 2010   •   00:00

Primăria din localitatea Voiceşti, judeţul Vâlcea, a fost închisă după ce, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de cinci luni, cei 11 funcţionari au decis să intre în concediu fără plată şi să înceteze orice activitate administrativă pentru o lună.



Primarul localităţii Voiceşti, Florian Vătafu, a declarat toţi angajaţii primăriei au plecat acasă, în concedii fără plată, şi i-au transmis că intenţionează să îşi găsească alte locuri de muncă în străinătate.

"Am crezut din tot sufletul că se va rezolva ceva la rectificarea de buget, dar ne-au minţit ca să nu demisionăm. Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat bani doar pe hârtie pentru plata salariilor şi utilităţilor din ultimul trimestru al anului, 47.000 de lei. Despre restanţe nimeni n-a pomenit niciun cuvânt. Supăraţi, cei unsprezece funcţionari au decis să intre în concediu fără plată şi să închida primăria timp de o lună. Eu mai rămân pe aici, trebuie să fie mai fie cineva la primărie. A fost tăiat curentul, urmează telefoanele şi internetul, dar în situaţii majore, eu voi fi aici", a declarat Florian Vătafu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, salariile angajaţilor nu au fost plătite de cinci luni, iar de zece luni nu au fost achitate nici ajutoarele sociale şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap, în timp ce la contabilitate sunt facturi neplătite din 2008, datoriile totale ridicându-se la două milioane de lei.

Angajaţii spun că vor pleca la muncă în străinătate şi sunt decişi ca la expirarea concediului fără plată să îşi dea demisiile şi să dea primăria în judecată pentru neplata drepturilor băneşti.

"Eu nu mai stau, am stat destul fără să fiu plătită. Caut de lucru prin sat, vânzătoare, orice. Am familie de întreţinut, datorii la bănci, nu se mai poate să muncesc degeaba, nu mai vreau sa fiu slugă la stat", a declarat Florentina Floroiu, una dintre angajatele primăriei.

Prefectura Vâlcea s-au autosesizat în acest caz, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu l-a convocat, joi, pe primarul localităţii pentru a discuta despre această situaţie.

×
Subiecte în articol: observator