x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Uzinelor Sodice Govora, în grevă generală: 58 de salariaţi sunt în GREVA FOAMEI

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora, în grevă generală: 58 de salariaţi sunt în GREVA FOAMEI

25 Apr 2013   •   11:29
Angajaţii Uzinelor Sodice Govora, în grevă generală: 58 de salariaţi sunt în GREVA FOAMEI
Sursa foto: valcea1.ro

Salariaţii Uzinelor Sodice Govora au intrat, astăzi, în grevă generală, după ce negocierile dintre patronat şi sindicat au eşuat. Celor 47 de salariaţi care se aflau în greva foamei şi s-au alăturat alţi 11. Potrivit reprezentanţilor Sindicatului "Sodistul", muncitorii se află în fabrică, dar producţia este oprită, fiind asigurată doar o treime din activitate.

"Au fost şapte sau mai multe ore de negocieri nu am putut ajunge la niciun rezultat cu patronatul, dar ne aşteptam la aşa ceva, după ce negociem cu ei de patru luni şi jumătate şi nu sunt de acord să mărească salariile şi să semnăm contractul colectiv de muncă. Am purtat negocieri pe tema revendicărilor salariaţilor de la USG, respectiv semnarea contractului colectiv de muncă pe 2013, alocarea a 16 la sută din veniturile de exploatare pentru fondul de salarii şi menţinerea numărului de angajaţi existent la începutul acestui an. Am intrat în grevă generală de astăzi (n.r - joi), oamenii sunt în unitate, producţia s-a oprit şi se asigură o treime din activitate, conform legii", a declarat preşedintele Sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, potrivit Mediafax.

Mugioiu a precizat că în prezent 58 de salariaţi, între care şi el, se află în greva foamei, după ce miercuri seară celor 47 de grevişti ai foamei li s-au alăturat alţi 11.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora solicită încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, "în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile de exploatare", menţinerea numărului de locuri de muncă, cu personal angajat existent la 15 februarie 2013, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea acordurilor, a protocoalelor şi a actelor adiţionale încheiate cu sindicatul şi respectarea perioadei concediului de odihnă.

Acţionarul majoritar Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varşovia, cu 92,9% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte AVAS, cu 0,68% din titluri. La Uzinele Sodice Govora sunt produse toate tipurile de sare.

×
Subiecte în articol: uzinele sodice govora greva foamei